JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Titusenvis kan miste Nav-stønad

Neste vår kan nesten 70.000 personer miste sin Nav-stønad.

De vet ennå ikke hva som vil skje etterpå. Heller ikke arbeidsministeren er sikker.

Årsaken er at fireårsfristen for å motta arbeidsavklaringspenger (AAP) går ut 1. mars neste år, skriver Aftenposten.

AAP ble innført i 2009 og erstattet da ordningene med rehabiliteringspenger, attføringspenger og tidsbegrenset uførestønad.

Hele 68.200 personer som får AAP nå kan stå helt uten stønad i mars neste år, og kan måtte henvende seg til sosialkontorene. De har nemlig ennå ikke fått «avklart» om de skal over på uførepensjon, kan komme tilbake i jobb eller fått informasjon om hva de har krav på.

– Jeg har spurt Nav om tall for dette, men verken de eller jeg kan forutsi hva som vil skje, sier arbeidsminister Anniken Huitfeldt (Ap).

– Les også: Vil røske opp i Nav

– Jeg vil advare sterkt mot å tro at alle disse kommer over på uførepensjon. Noen vil komme tilbake i jobb, og noen vil gå over i uførepensjon, sier hun.

Innad i Nav skal det nå pågå et hektisk arbeid for å klargjøre dette, skriver avisen, noe som ikke gjør Høyre-leder Erna Solberg imponert.

– Det ligger noen bomber som regjeringen - om de ikke har feid dem under teppet - i alle fall har oversett. Regjeringen har vært forbausende stille om hva som skal skje, sier hun.

Arbeidet med å finne ut av framtiden til de 68.200 kommer på toppen av en annen stor jobb innad i Nav: innføring av en ny uførestønad i 2015. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse