JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Utsatt for vold daglig

Et stort flertall ambulansepersonell har blitt utsatt for vold på jobb.

Oslo universitetssykehus har laget rapporten «Sikkerhet og risiko i ambulansetjenesten i Oslo og Akershus». Der kommer det fram at mange av de ansatte blir utsatt for vold, melder NRK.

70 prosent av de ansatte som besvarte spørreskjemaet, var blitt utsatt for fysisk vold på jobb. De fleste av dem rapporterer at pasienter var voldelige i forbindelse med psykiatri- eller rusrelaterte oppdrag.

– Les også: Hyppigere og grovere vold mot politiet

Sverre Aae, seksjonsleder i Oslo universitetssykehus, sier til tidsskriftet Ambulanseforum at meldingskulturen må bli bedre, og at ambulansetjenesten har store forbedringsområder på opplæringssiden.

– På høyskolen burde det være en modul i ambulansetaktikk med sikkerhet som fokus. Hvordan man går inn, står inne i en leilighet, kroppsspråk, verbal fremtreden, deeskalering. På Politihøgskolen har de mange forelesninger om dette, og polititjenestemenn- og kvinner er flinke på å takle de vanskelige situasjonene, sier han. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse