JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Skroter jobb-evaluering

Arbeidsdepartementet vil ikke ha evalueringsrapporten om milliardprosjektet «Raskere tilbake» fordi den er forsinket.

Prosjektet er en satsing for å få sykmeldte raskt tilbake i jobb.

I 2010 fikk International Research Institute i Stavanger (Iris) i oppdrag å evaluere regjeringens storsatsing «Raskere tilbake». Arbeidsdepartementet vil nå ikke betale for de siste delene av evalueringen, og de vil heller ikke ha noe med publiseringen av sluttrapporten å gjøre, ifølge NRK.

– Det er sterkt beklagelig. Vi ønsker veldig gjerne å gi ut resultatene. Vi mener at samfunnet trenger det, sier forsker Randi Aas ved Iris.

– Les også: Høyre vil røske opp i Nav

Rapporten viser blant annet at det er store penger å spare på å få Nav, arbeidsgiverne og sykehusene til å samarbeide bedre.

Rapporten skulle opprinnelig publiseres rett før valget.

– Med bakgrunn i at de ikke hadde levert innen fristene de fikk, så gikk vi til oppsigelse av avtalen. Vi har blitt lovet sluttrapport tidligere, men ikke fått det, sier Norvald Mo (Ap), statssekretær i Arbeidsdepartementet til NRK.

– Les også: Virke ut mot IA-avtalen

Forskerne bak prosjektet velger å publisere det de har kommet fram til, uten Arbeidsdepartementet som arbeidsgiver. Problemer med den etiske godkjenningen av informasjonen som er hentet inn, skal være hovedårsaken til at sluttføringen tok lengre tid enn planlagt.

Siden «Raskere tilbake» ble opprettet i 2007, har staten bevilget om lag én milliard til ordningen per år. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse