JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Høyt utdannede flykter fra SV

SVs oppslutning blant høyt utdannede har falt dramatisk på fire år.

I en ny meningsmåling har partiet falt fra 13,3 prosent til 5,1 prosent.

Meningsmålingen er gjennomført av InFact for arbeidstakerorganisasjonen Akademikerne blant velgere med minst fire års utdanning.

Målingen viser at mindre enn én prosent av velgerne under 30 år med høyere utdanning vil stemme på SV i september. I overkant av 1.000 personer svarte på undersøkelsen.

– Les også: Kalddusj for Ap

Leder for Akademikerne, Knut Aarbakke, mener SV ikke har levert innen utdanning og forskning. At de høyt utdannende flykter - velgere Aarbakke kaller «grunnfjellet» av SVs tilhengere - gjør at lederen kaller dette for en «krisemåling» for partiet.

– Det er liten tvil om at SV nå betaler for å ha sittet med kunnskapsministeren siden 2005. Mine medlemmer er skuffet over at regjeringen ikke har satset mer offensivt på høyere utdanning og forskning. SV får hovedansvaret for det, sier Aarbakke til NTB.

Også Fremskrittspartiet stuper, med en nedgang fra 15 til 7,7 prosent. Høyre gjør derimot et akademiker-byks fra august 2009, med en økning fra 21,7 prosent til 32,2 prosent.

– Les også: Vil gi gratis skolemat

Meningsmålingen ble levert med en feilmargin på 2,9 prosent. Det gjør at kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) tar utfallet med en klype salt.

– Dette er én av mange målinger med stor feilmargin, som det ikke er grunn til å overfortolke. Og det overrasker meg at nettopp Akademikerne faller for den fristelsen, uttaler Halvorsen til NTB.

Hun mener det er bred støtte for den videre satsingen for kunnskapssektoren.

– Forskningsmeldingen ble godt mottatt, og svært mange støtter oss i at det skal utarbeides tiårige langtidsplaner for forskning og høyere utdanning for å sikre kunnskapssamfunnet i framtida. Jeg har også fått mange positive tilbakemeldinger på et omfattende løft i investeringer i kunnskapssektoren. Vi starter bygging med en samlet kostnadsramme på over 9 milliarder kroner bare i 2013, sier statsråden. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse