JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Gjenåpner ambassader

Myndighetene i USA vil søndag gjenåpne de aller fleste ambassadene som ble stengt for en uke siden som følge av en terrortrussel.

Av de 19 ambassadene som ble stengt, er det kun den i Jemen som fortsatt vil holde dørene lukket. Årsaken til at den ikke åpnes nå, er bekymring for at organisasjonen al-Qaida på den arabiske halvøy kan være i ferd med å planlegge et terrorangrep, ifølge USAs utenriksdepartement.

Også USAs konsulat i den pakistanske byen Lahore, som ble evakuert torsdag, vil forbli stengt inntil videre.

– Les også: USA stenger Midtøsten-ambassader

Grunnen til at konsulatet ble evakuert, skal være lokale trusler som ikke har sammenheng med stengningen av de 19 ambassadene.

Ambassadene i land i Midtøsten, Asia og Afrika skal ha blitt stengt fordi USA fanget opp kommunikasjon mellom al-Qaida-lederen Ayman al-Zawahri og al-Qaida i Jemen som tydet på at det ble planlagt et terrorangrep i august. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse