JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Avviser kritikken

Høyre blir kritisert av sine politiske motstandere for å være et «mumleparti».

De andre politiske motstanderne mener Høyre er lite tydelige på hva som er deres politikk. Erna Solberg avviser at dette stemmer.

– Det er bare tull. Vi gjør jo ikke annet enn å snakke om politikken vår. Men en kan stille spørsmål om hva venstresiden driver på med nå før valget. De gjør jo ikke annet enn å angripe vår politikk, i mangel av å ha sine egne ideer, sier partilederen til NTB.

– Les også: Garantist mot Frp-innflytelse

Lørdag sparket Solberg i gang partiets valgkamp i Oslo. En høyrevind suser over landet, og om knappe30dager kan Norges første kvinnelige statsminister fra Høyre være en realitet.

Partilederen forteller at framgangen på meningsmålingene bidrar til en kjempestemning i partiet, og øker motivasjonen.

– Men det betyr ikke at vi kan hvile på laurbærene. Nå må vi bruke den neste måneden på å fortsette å fortelle om politikken vår, og møte velgerne. Alt handler om stemmesedlene 9. september. Vi kan ikke ta noe for gitt, understreker hun.

Solberg tror mye av partiets framgang skyldes at velgerne har mistet troen på den sittende regjeringen.

Hva skal du stemme? Velgerhjelpen hjelper deg!

–Folk er klare for en endring. Etter å ha hatt rødgrønn regjering i åtte år er det enkelt for folk å se hva som fungerer, og på hvilke områder regjeringen har sviktet. De ser helsekøene, og at også andre ansvarsområder kan løses på en bedre måte. Vår politikk blir snakket om overalt, til og med av de rødgrønne, i stedet for at de snakker om sin egen politikk, sier hun og legger til;

– Da promoterer de i grunnen Høyre-politikk i stedet for sin egen politikk, men de får gjøre som de vil.

I valgkampen er det følgende fire «hjertesaker» som opptar Høyre mest; kunnskap i skolen, skape trygge arbeidsplasser, kvalitet og valgfrihet i helsevesenet og raskere utbygging av vei og kollektivtrafikk. Blant annet har Høyre planer om å innføre fritt behandlingsvalg for alle pasienter fra 1. januar 2016, og etter- og videreutdanning av 10.000 lærere de neste fem årene.

– Les også: Du slipper ikke unna

– Hjertesakene utgjør de viktigste temaene i vår helhetlige politikk, som skal løfte hele samfunnet. Det handler om at alle får brukt sine ambisjoner. Slik får vi tatt stegene for vårt framtidssamfunn, sier Solberg fra talerstolen til forsamlingen i Spikersuppa.

– I skolen må det satses mer på lærerne, ikke frukt og grønt. For å kunne løfte elevene, må vi først løfte lærerne, sier hun til rungende applaus.

Kritiske stemmer hevder at prislappen på Høyres sykehusreform vil være dyrere enn dagens ordning. Solberg fnyser av kritikken.

– Det er feil at vår reform vil koste mer enn det gjør i dag. Regjeringen har tenkt på helsekøene som en måte å spare penger på. Slik tenker ikke vi. Det er unødvendig og fordyrende å stå så lenge i kø som i dag, i stedet for å benytte seg kompetanse privat. Slik får vi folk raskere i arbeid igjen. Alle fortjener at helsekøene går ned, sier hun. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse