JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sjåfør Stoltenberg

Jens Stoltenberg (Ap) har forsøkt seg som drosjesjåfør i Oslo for å overbevise flere velgere. Se video!

«Drosjen» var utstyrt med skjulte kameraer, og opptakene brukes i en ny valgkampvideo lagt ut på Arbeiderpartiets Youtube-konto.

Ferden gjennom hovedstadens gater fant sted en ettermiddag i juni. Noen av passasjerene ble plukket opp tilfeldig, mens andre hadde fått beskjed om å møte opp uten å vite at de skulle på kjøretur med landets statsminister.

Hva skal du stemme? Velgerhjelpen hjelper deg!

Stoltenberg var utstyrt med uniform, solbriller og ID-bevis fra selskapet Oslo Taxi. Han ble etter hvert avslørt av passasjerene, og flere av samtalene dreide seg inn på politikk.

- Det er viktig for meg å høre hva folk egentlig mener. Og er det ett sted folk virkelig sier hva de mener om det meste, så er det i taxien, sier Stoltenberg til VG.

Statsministerens kjøring skal ha båret preg av at det ikke er ofte han selv sitter bak rattet. Ved en anledning forsøkte han å kløtsje i bilen, som hadde automatgir, og resultatet ble en bråbrems.

Drosjestuntet ble planlagt i samarbeid med reklamebyrået Try, som eies av Stoltenbergs venn Kjetil Try. Passasjerene i videoen har godkjent klippene i etterkant.

Stoltenberg innrømmer at han var usikker da ideen først ble lansert, men sier timene som sjåfør var en fin erfaring, og at han nesten syntes det var synd da opptakene var over.

<object width="560" height="315"><param name="movie" value="//www.youtube.com/v/bBXV-LXzeig?hl=nb_NO&amp;version=3"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="//www.youtube.com/v/bBXV-LXzeig?hl=nb_NO&amp;version=3" type="application/x-shockwave-flash" width="560" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>

(ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse