JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Selv genier gjør feil ...

Knut Arild Hareide føler han brukte alt for lang tid på å sette opp fluktstolen. Se video!

helge.birkelund@anb.no

– Jeg har hørt at selv genier kan gjøre feil, men de skal bare gjøre den samme feilen én gang. Så neste gang skal jeg gjøre det kjappere, sier KrF-lederen etter å ha slitt med den praktiske øvelsen.

Så kommer han med et ønske:

– Kan dere ikke utfordre Kjell Magne Bondevik? For da kommer jeg i alle fall ikke sist, fleiper han overfor Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

ANB har satt Knut Arild og de øvrige partilederne på en uhøytidelig prøve om å være raskest til å sette opp en fluktstol.

KrF-lederen kan være glad valget ikke avgjøres på bakgrunn av denne øvelsen.

– Hva skal jeg stemme? Test velgerhjelpen og bli litt klokere

Hvis det blir en firepartiregjering etter valget, er Knut Arild Hareide en av få statsrådskandidater med regjeringsbakgrunn fra før. I 16 måneder var han miljøvernminister i den andre regjeringen til Kjell Magne Bondevik.

Å regjere med FrP vil imidlertid ikke være noen ønskesituasjon for KrF-lederen. Hareide har derfor ikke gitt opp å få med seg Sp-leder Liv Signe Navarsete på laget i en regjering bestående av sentrum og Høyre, sier han i valgintervjuet med ANB.

– Ønsket mitt er at Erna Solberg skal bli ny statsminister, og det stiller partiet seg fullt og helt bak. KrF ønsker en ny regjering. Vi vil snakke med alle de ikke-sosialistiske partiene etter valget. Det er politikken som er avgjørende for oss. Også må vi som parti få styrke til å få gjennomslag. Det er klokt for oss at velgerne får bestemme først, før vi bestemmer oss for hvilken regjering vi til syvende og sist vil ha, sier Knut Arild Hareide.

Mer relax

Hvis Knut Arild Hareide skulle gjort noe annet i oppveksten, ville han vært litt mer «relax» og kjent mer på livet.

– Da jeg var ung, var jeg en gutt som gjorde leksene og karakterene kom lett. Jeg vil kanskje si at de årene jeg gikk på skolen, tok jeg livet litt for alvorlig. Kanskje burde jeg senket skuldrene og vært mer avslappet i ungdommen. Jeg burde kjent litt mer på livet, avslører han overfor Avisenes Nyhetsbyrå (ANB)

Holder 25,06 sekunder til å vinne den uhøytidelig fluktstolkonkurransen? Følg med og du får svaret. Neste ut er Senterpartiets Liv Signe Navarsete.

Fluktstolkonkurransen:

Knut Arild Hareide, KrF 25,06 sekunder

Disse gjenstår:

Liv Signe Navarsete, Sp.

Siv Jensen, Frp.

Trine Skei Grande, Venstre

Erna Solberg, Høyre

Audun Lysbakken, SV

Jens Stoltenberg, Ap

Knut Arild Hareide (40)

Fra Bømlo i Hordaland

Miljøvernminister i 2004-2005

Stortingsrepresentant for Akershus siden 2009

Leder i Kristelig Folkeparti siden 2011

Annonse
Annonse

Knut Arild Hareide (40)

Fra Bømlo i Hordaland

Miljøvernminister i 2004-2005

Stortingsrepresentant for Akershus siden 2009

Leder i Kristelig Folkeparti siden 2011