JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sikter mot Stortinget

Miljøpartiet De Grønne (MDG) er i ferd med å bryte gjennom i rikspolitikken og kan bli valgets store overraskelse.

En måling i VG mandag gir to stortingsrepresentanter, mens ytterligere fem-seks kan være innen rekkevidde.

– Vi er det raskest voksende partiet i landet. Dette er resultatet av målrettet arbeid siden 2007. Samtidig er det en trend i flere land at miljøpartier som oss vokser. Stadig flere velgere er frustrert over at de store, etablerte partiene er miljøsinker, sier MDGs talskvinne Hanna E. Marcussen til NTB.

Hun mener det er rom for mer miljøpolitikk og større oppslutning for alle de små partiene som kjører grønn profil i valgkampen. Det er ikke slik at vekst for MDG betyr tap for SV og Venstre.

HVA SKAL DU STEMME? VELGERHJELPEN HJELPER DEG!

– Alle grønne partier vil vinne på den utviklingen vi nå ser. Tradisjonelle regjeringspartier som Høyre og Ap vegrer seg for å ta opp motsetningene som ligger i at Norge både vil være et foregangsland for grønn politikk og et utvinningsland for olje og gass, sier Marcussen.

InFacts måling i VG gir partiet 3,8 prosents oppslutning. Det er en liten, men viktig framgang fra en måling på 3,6 prosent i Aftenposten i juni. VG-resultatet ville gitt distriktsmandater fra Oslo og Hordaland, mens opptil flere utjevningsmandater vil bli gevinsten hvis 4-prosentgrensen nås. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse