JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nettaviser får pressestøtte

Avisenes digitale utgivelser vil fra nyttår også få pressestøtte, opplyser kulturminister Hadia Tajik (Ap).

Pressestøtten skal endres fra 1. januar slik at den gis uavhengig av om avisene utgis på papir eller digitalt. Det er halvannet år siden regjeringen presenterte modellen. Tajik opplyser til Klassekampen at arbeidet er i rute.

– Vi er allerede inne i en digital brytningstid. Da er det et paradoks å ha en pressestøtte som regelrett motvirker utviklingen. Det må være opp til den enkelte redaksjon hvordan man satser på det digitale området, men pressestøtten skal i alle fall ikke være et hinder, sier Tajik.

– Les også: Vil løfte og likestille Kultur-Norge

Høyres kulturpolitiske talsmann Olemic Thommessen gleder seg over at Tajiks arbeid er i rute. Han varsler at Høyre kommer til å lose reformen i havn hvis de borgerlige vinner valget.

– Vi mener en plattformnøytral pressestøtte er et fremskritt, sier Thommessen.

– Les også: Vil fornye pressestøtten

Samtidig er det fra før kjent at Høyre ønsker å kutte pressestøtten med 100 millioner kroner. Fremskrittspartiet ønsker på sin side å redusere pressestøtten med 180 millioner kroner og på sikt avskaffe hele ordningen. Tajik er glad for Thommessens støtte, men er samtidig skeptisk til at Høyre ønsker kutt.

– Jeg er glad for å høre at Olemic Thommessen vil se denne omleggingen igjennom. Men det hjelper fint lite når han samtidig vil kutte pressestøtten med 100 millioner kroner. Man blir sittende igjen med en ny modell, men med færre penger å fordele, sier Tajik. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse