JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Vi har vunnet viktige dragkamper

– Tiden jobber for SVs standpunkt i klima- og miljøpolitikken, mener SV-leder Audun Lysbakken.

Utspørringen startet med asyl- og innvandringspolitikken. På spørsmål om hvor mange flere flyktninger SV vil at Norge skal ta imot, svarte Lysbakken at dette er avhengig av situasjonen i verden.

– Vi ønsker å ta imot flere FN-flyktninger, og vi har sagt at vi skal ha en asylpolitikk som legger til rette for at de som har et reelt beskyttelsesbehov, får komme hit, sa partilederen.

SV går til valg på at ingen nye områder skal åpnes for oljeboring i Norge. Selv om statsminister Jens Stoltenberg (Ap) sier regjeringens politikk er at det skal være en skrittvis og forsiktig utbygging på norsk sokkel, sier Lysbakken at sannsynligheten for at SVs valgløfte skal oppfylles er ganske stor.

– Fordi vi i årene som har gått, har vunnet viktige dragkamper om sårbare områder. SV har hindret at oljeindustrien har kommet til i Lofoten, Vesterålen og Senja, men også andre viktige områder.

Tiden jobber for SVs standpunkt, mener Lysbakken.

– Ganske enkelt fordi en ansvarlig klimapolitikk må innebære at store deler av de fossile energiressursene i verden forblir under jorden og under havet. Og da vil det ikke lønne seg å utvinne alle disse områdene, sa han.

SV-lederen mener dette handler om å vise ansvar overfor dem som kommer etter oss. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse