JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Hardt ut mot Jens i ny bok

Grete Knudsen kritiserte Stoltenberg da hun snakket om boken «Basketak».

Den tidligere Ap-statsråden sier hun opplevde at Jens Stoltenberg vek unna da hun trengte ham som statsminister.

I boka lanserte hun boka «Basketak», hvor man kan lese flere kritiske beskrivelser av statsminister Jens Stoltenberg og helseminister Jonas Gahr Støre.

Men statsministeren fikk også ros for å være varm og nær i håndteringen av tragedien på Utøya.

Sykdom

Knudsen presenterte selv boka under en pressekonferanse i Oslo i dag. Hun åpnet med å forsvare kritikken mot at boka kommer nå, midt under valgkampen.

– Til det er det å si at det er nå politikk er på dagsordenen og svært aktuelt. Og det er dessuten riktig for meg å skrive nå, etter at jeg har vært gjennom en periode med alvorlig sykdom, med kreft og hjerneslag, sa Knudsen.

Knudsen var innvalgt på Stortinget fra 1981 til 2001 og statsråd i tre Ap-regjeringer.

– Jeg har hatt mange flotte år i politikken, men det var også mange krevende år, sa hun under pressekonferansen onsdag.

– Knudsens injurierende kraft er sterkt svekket

Tidligere Ap-topp Gunnar Berge, som blir omtalt i negative ordelag i Grete Knudsens nye bok, sier at hennes injurierende kraft er sterkt svekket.

– Jeg har ikke fått lest boken, men har fått med meg omtalen, sier Berge til Stavanger Aftenblad.

Han har i sin Arbeiderparti-karriere vært finansminister, kommunalminister, parlamentarisk leder og nestleder i partiet.

– Dette går ikke særlig inn på meg. Hennes injurierende kraft er sterkt svekket. Det hun skriver faller på sin egen urimelighet, sier Berge.

Berge mener påstandene, både mot ham selv og mot statsminister Jens Stoltenberg, er urimelige og feilaktige. Han mener tidspunktet boken blir utgitt på er svært uheldig for Aps valgkamp, men tror likevel ikke at den skader partiet.

– Effekten kan lett bli motsatt, særlig for kjernetroppene. Det kan være mobiliserende for mange. Nå vil mange ta igjen og tenker at det er en vurdering av egne ledere som de ikke vil akseptere, sier Berge.

- Trist

- Trist, sier LO-leder Gerd Kristiansen om den tidligere Ap-statsråden Grete Knudsens bok «Basketak».

- Denne boken er bare trist. Det er trist at det blir et slikt fokus midt i en valgkamp. Man kan virkelig lure på hvorfor hun kommer med dette nå, sier Kristiansen til NTB.

LO-lederen kjenner ikke Knudsen, og hun har ikke lest boka. Hun baserer sine uttalelser på det hun har fått referert. Karakteristikkene av Stoltenberg som blant annet unnvikende kjenner hun ikke igjen.

- Det passer ikke. Det stemmer ikke med slik jeg oppfatter Stoltenberg gjennom åtte år som statsminister. Jeg opplever ham som en god leder, sier Kristiansen.

Vi fulgte pressekonferansen direkte:

<iframe src='http://embed.scribblelive.com/Embed/v5.aspx?Id=170041 & ThemeId=5519' width='550' height='600' frameborder='0' style='border: 1px solid #000'></iframe>

(ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse