JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Arbeidsmiljøpris til Operaen

Aktuells arbeidsmiljøpris går i år til Den Norske Opera og Ballett. Over flere år har tillitsvalgte jobbet aktivt for å sette helse, miljø og sikkerhet på dagsordenen.

oystein@lomedia.no

– Årets vinner er ikke i mål, men juryen mener de gjennom sine tiltak har gjort seg fortjent til prisen, sa LO Stats leder Morten Øye da han overrakte prisen.

Arbeidet med IA-avtalen er prioritert, det er etablert en egen sykefraværsgruppe, AKAN-arbeidet tas på alvor og bedriftshelsetjenesten er aktivt inne i virksomheten.

– Og seniorpolitikken er ikke gjemt i en skuff. Vi håper prisen kan inspirere til å fortsette det systematiske arbeidet for å bedre arbeidsmiljøet, sa Øye.

– Det har vært drama både på og bak scenen hos årets vinner. Enkeltpersoner har gjort en formidabel innsats. Ledelsen har kommet på banen og prioriterer nå arbeidsmiljøet høyt. Det er etablert systemer som juryen tror kan bidra til et bedret arbeidsmiljø – som varer, sa Morten Øye.

Fortsetter innsatsen

Teknisk direktør Jan Hauge har bakgrunn fra offshorebransjen la vekt på forpliktelsene som følger med.

– Vi har et stort engasjement på grasrota, men oljebransjen har kommet noe lenger når det gjelder systemer. Dette er et arbeid som er i startfasen, understreket Hauge.

Pamela Valland har 34 år bak seg ved Operaen, og er spesialist på renhold av de mange kostymene. Hun la vekt på den positive utviklingen den senere tiden.

Fra de ansatte var også tillitsvalgt Odd-Geir Gundersen med til Gol for å motta de 50.000 kronene og diplomet.

Annonse

Flere saker

Annonse