JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lynrask Venstre-leder

Trine Skei Grande angrer kanskje på småting, men det at hun stilte opp i fluktstolkonkurranse er definitivt ikke en av dem. Se video!

helge.birkelund@anb.no

– Det er bare noen småting jeg angrer på i livet mitt, sier hun under partiledernes fluktstolkonkurranse.

– Det er ting jeg ikke skulle ha sagt, eller ting jeg kanskje ikke skulle ha gjort.

Men Venstre-lederen angrer ikke de store valgene:

– Jeg har lært meg å være tålmodig og jeg har hatt et brennende engasjement over tid. Det tror jeg kanskje er det viktigste å ta med seg, sier Trine Skei Grande til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Gjør som tusenvis av andre og prøv vår velgerhjelp

ANB har satt Trine Skei Grande og de øvrige partilederne på en uhøytidelig prøve om å være raskest til å sette opp en fluktstol. Venstre-lederen var rimelig godt fornøyd med sin raske håndtering av fluktstolen. Selv om hun aldri har før har tatt i en slik fluktstol.

Hun er også klar på at Erna Solberg blir ny statsminister etter valget, og at regjeringen vil bestå av tre partier: Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre.

– Jeg satser på at det blir en blå-grønn regjering med et sterkt sentrum. Klimaforhandlingene i Stortinget viste at det var en veldig fin konstellasjon. Sammen med Høyre og KrF vil vi kunne få til en veldig bra skole- og sosialpolitikk, sier Trine Skei Grande.

– Les også: Garantist mot Frp-innflytelse

Realistisk sett blir valgkampen en kamp om å komme over sperregrensen for Trine Skei Grande. Forrige valg havnet Venstre på 3,9 prosent, mistet åtte stortingsrepresentanter og satt igjen med bare to. Det har gitt stort arbeidspress for partiets stortingsgruppe.

Ved flere anledninger har Venstre-lederen lansert seg selv som ny kunnskapsminister. Med andre ord går 43-åringen en spennende tid i møte som politiker. (ANB)

Stillingen (klikk på navnene for å se videoene):

– Trine Skei Grande, Venstre 6,15 sekunder

– Siv Jensen, FrP 7,22 sekunder.

– Liv Signe Navarsete, Sp 9,22 sekunder

– Knut Arild Hareide, KrF 25,01 sekunder

Neste deltaker: Erna Solberg, Høyre

Fra Overhalla

Fast møtende stortingsrepresentant for Oslo Venstre 2001-2005

Stortingsrepresentant fra Oslo siden 2005

Leder i Venstre siden 2010

Annonse
Annonse

Fra Overhalla

Fast møtende stortingsrepresentant for Oslo Venstre 2001-2005

Stortingsrepresentant fra Oslo siden 2005

Leder i Venstre siden 2010