JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

22. juli inn i valgkampen

Erna Solberg mener det bare er å lese 22. juli-kommisjonens rapport for å se hvem som står for dårlig ledelse her i landet.

– Jeg merker meg at 22. juli-rapporten var en knusende rapport på hvordan det norske samfunnet blir styrt, og politistudien viser det samme, sier Solberg til Dagens Næringsliv.

Utspillet kommer dagen etter at Clemet angrep Stoltenberg for å ha sluppet for lett unna 22. juli-kommisjonens rapport. Clemets angrep på Stoltenberg kom som svar på at Stoltenberg tidligere denne uken gikk til angrep på Solbergs lederegenskaper. Stoltenberg var skeptisk til at Solberg ikke har klart å avklare det han mener er viktige spørsmål på borgerlig side.

Stoltenberg står fortsatt fast på sin kritikk.

– Jeg fastholder at det er et lederansvar å avklare hva slags regjeringsalternativ man går til valg på når man har varslet det for snart åtte år siden, sier Stoltenberg.

– Les også: – Jens og Erna er for like!

– Det at vi ikke er i havn med et borgerlig alternativ dreier seg om politiske realiteter og forskjellige partier. Jeg tror folk ser det, svarer Solberg.

Også Oslos ordfører Fabian Stang (H) støtter Clemet.

– Jeg er veldig enig med Clemet, sier han til Dagsavisen.

Stang mener Clemet reiser et viktig spørsmål. Den som angriper så offensivt som Stoltenberg gjør, «bør ha god orden i sine egne saker», sier Stang.

Stang legger til at det har vært litt vondt å se hvordan Stoltenberg i to år har sagt at ting skal gjøres bedre.

– Vi har ikke sett de forbedringene, sier Stang.

– Les også: Vil ikke si om han går av

Helseminister Jonas Gahr Støre (Ap) kaster seg også inn i debatten. Til Klassekampen sier han at han synes Clemets utspill er veldig drøyt.

– Vi hadde en meget grundig debatt om Gjørv-kommisjonens rapport, og et samlet storting stilte seg bak rapportens konklusjoner, sier Støre.

Han mener Stoltenberg er en stor leder.

– Jeg har jobbet under mannen hver dag, hver uke, hver måned i åtte år. Hans politiske resultater taler for seg selv, og han er en av Europas største politiske ledere, sier Støre. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse