JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kritiserer Jens for 22. juli

Oslo (ANB-NTB). Høyres justispolitiske talsmann, André Oktay Dahl, mener Norge ville håndtert terrorangrepet 22. juli bedre med Erna Solberg som statsminister.

Frp ber Høyre og Ap droppe hakkingen.

Dahl mener dette bunner i hans partileders evne til å se detaljer, og følge opp beslutninger, skriver VG.

– Hvis Solberg hadde vært statsminister, er jeg overbevist om at hun hadde vært mer «hands on» på spørsmål som handler om trygghet. Jeg oppfatter Stoltenberg som mer tilbakelent når det gjelder trygghet, sier han.

– Les også: – Henter velgere fra Ap

Dette mener han ville ført til at politi og nødetater var bedre rustet til å komme raskere fram til Utøya.

– Operasjonssentralen hadde vært bedre rustet, bemanningen hadde vært bedre, og helikopteret hadde vært tidligere i luften. Det hadde gjort situasjonen bedre, hevder han.

Flere Høyre-topper trakk denne uka Stoltenbergs lederevner i 22. juli-saken. Utspillene var svar på Stoltenbergs utspill i en partilederdebatt, hvor han sa at det er en lederoppgave å avklare hvem som skal være med i en regjering, og hva som er de økonomiske rammene.

– Vi gjorde det. Det har ikke dere greid, og det mener jeg at Erna Solberg er ansvarlig for, sa Stoltenberg.

– Les også: Høyre kraftig tilbake

Frps Siv Jensen sier om debatten at hun tror velgerne heller er opptatt hva partiene har kraft til å gjennomføre. Men sier ikke klart at det er feil å sammenligne lederevner for terrorberedskap med avklaring av et borgerlig regjeringssamarbeid.

– Folk må få trekke de paralleller de vil. Jeg sier på vegne av Frp at valgkampen ikke er tjent med at en driver og hakker på hverandre, sier Jensen til Dagsavisen.

Partikollega og leder i kontroll- og konstitusjonskomiteen, Anders Anundsen, mener både Høyre og Ap burde visst bedre.

– Selv om Stoltenberg visste at han kastet stein i glasshus da han kritiserte Erna Solbergs lederegenskaper, burde ikke svaret fra Høyre vært utnytting av terrorangrepet, sier han til avisa. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse