JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Nå gjelder det å overleve

SV trygler sine venner om å mobilisere etter nye krisemålinger i helgen.

Nå handler valget om vi skal ha en venstreside i norsk politikk, sier SV-leder Audun Lysbakken.

Målingene for NRK og Aftenposten i helgen viste nye sjokktall for SV, med en oppslutning på henholdsvis rekordlave 2,5 prosent og 3,1 prosent.

- Med disse tallene har denne valgkampen fått et tydelig nytt mål og en ny dimensjon for oss. Det handler ikke lenger om hvem som skal sitte i regjering, det handler om Norge skal bli et land uten en slagkraftig venstreside, sier Lysbakken.

- Dersom SV havner under sperregrensen, blir Stortinget uten sosialister for første gang på 40 år, og vi vil ha et Storting uten en kraft til venstre for Arbeiderpartiet, advarte han.

SV mener resultatet vil bli en kraftig høyrevridning av samfunnet.

- Både fordi vi vil få en blåblå regjering, og fordi Ap uten SV også vil gå mer til høyre, sa Lysbakken, og la fram tall som viser at Ap og Høyre stemte mye likere i ulike saker før det rødgrønne samarbeidet.

- Mange har grovt undervurdert hva slags forskjell SV har utgjort i disse åtte årene i regjeringen, sa han.

– Les også: Rødgrønt under sperregrensen

Sammen med nestleder Inga Marte Thorkildsen og SVs partisekretær Silje Schei Tveitdal oppfordrer han alle som sympatiserer med SV om å hjelpe partiet i denne valgkampen.

- Vi er et lite parti, men vi vet at vi har mange venner. Vi appellerer nå til våre venner om å hjelpe oss i år. Vi ber også alle som har tenkt til å gjøre noe for SV i år, om å gjøre litt mer, sier Lysbakken.

Partilederen ramser opp grupper som han mener spesielt bør kjenne sin besøkelsestid når valgdagen kommer:

- De som slåss for sårbare barn, kvinnebevegelsen, radikale tillitsvalgte, fiskere i Lofoten og Vesterålen, EØS-motstandere og freds- og solidaritetsbevegelsen. Vi tror mange vil føle at de står uten representasjon hvis SV forsvinner ut av Stortinget, sier han.

– Les også: Kan miste plassen

- Vi ber også våre venner om ikke å stemme noe annet i år fordi det er kjekt å prøve noe nytt, sa Lysbakken som en referanse til velgerflukten SV opplever til Miljøpartiet De Grønne.

- SV er det eneste partiet som både er grønt og rødt, understreket Lysbakken.

Lysbakken mener miljøbevisste velgere får mer igjen for å stemme SV enn Miljøpartiet De Grønne.

- Det er umulig å redde miljøet uten samtidig å føre en mer solidarisk økonomisk fordelingspolitikk. Hvis SV ryker ut av norsk politikk, kommer vi verken til å få en bedre miljøpolitikk eller noen annen positiv utvikling. Det vil bare føre til en kraftig høyredreining av samfunnet, mener SV-lederen.

Nestleder Inga Marte Thorkildsen sier det er flere viktige saker, særlig innen likestillingspolitikk og barne- og familiepolitikk som skiller SV og Miljøpartiet De Grønne.

(ANB-NTB)

Annonse
Annonse