JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ernas mann beklager

Erna Solbergs ektemann, Sindre Finnes, beklager de drøye beskyldningene han kom med om NRK.

Tirsdag beskyldte han NRK for å ha lagt en bevisst strategi for å sverte Høyre i valgkampen. Nå trekker han uttalelsene og beklager overfor NRK.

Under en TV-sendt skoledebatt på NRK tirsdag kveld, ergret Finnes seg så kraftig over programleder Ingunn Solheim at han på Twitter ba kanalen vurdere å permittere henne.

– Jeg vil be om unnskyldning overfor Ingunn Solheim og NRK. Mitt hjerte banket litt vel hardt for Erna under debatten i går. Jeg håper dere aksepterer min unnskyldning, skriver Finnes i en epost til Solheim onsdag.

– Les også: Lover 16.000 nye årsverk

Da NRK ringte ham for å få utdypet kommentarene på Twitter like etter tirsdagens debatt, var tonen en annen:

– Valgkampen har NRK forberedt seg på i lang tid. Dette ser ut som en bevisst strategi om å sverte Høyre. Det har vi sett flere eksempler på i denne og forrige uke. Hvorfor stiller ikke NRK kritiske spørsmål til regjeringen som har styrt i åtte år, sa Finnes.

– Er det baktanker? Handler det om økonomi? Avtaler? Lovnader? Det er spørsmålet, fortsatte han.

– Les også: Lover én milliard til elever som sliter

– Hvem tror du planlegger dette fra NRKs side?

– Jeg vet hvem som sitter og koker sammen slikt. Det tror jeg alle vet, så det slipper jeg å si, sa Finnes, som har hatt flere verv i Høyre og til daglig er fagsjef i Norsk Industri.

Like etter intervjuet ringte han tilbake og ønsket å trekke uttalelser.

Nå har han altså bedt om unnskyldning også. (ANB-NTB)

Er du i tvil om hva du skal stemme? Sjekk Velgerhjelpen!

Annonse

Flere saker

Annonse