JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ikke mer enige på Stortinget

Mens Høyre og Frp ofte har stemt likt på Stortinget den siste perioden, er de bare enige med Venstre og KrF i halvparten av sakene.

Og spriket er det samme som i 2009.

Den politisk uavhengige organisasjonen Holder De Ords gjennomgang av de 9.932 forslagene Stortinget har votert på fra 2009-2013, viser at Høyre og Frp stemte likt i sju av ti forslag. De fire borgerlige partiene har stemt likt i 47 prosent av sakene, skriver Dagsavisen.

– Les også: – Viktigst å binde opp Frp

– Tallene bekrefter det vi har sett gjennom valgkampen, at det er to ganske klare blokker på borgerlig side. Vi ser ingen klare tegn på at de har nærmet seg hverandre, sier daglig leder Daniel Rees i Holder De Ord. Men han understreker at statistikken ikke er et perfekt mål på politisk enighet.

Høyre-nestleder Jan Tore Sanner uttalte til NRK onsdag at de fire borgerlige partiene står sammen om mer politikk enn noen andre partier har gjort før et valg. Han sier til Dagsavisen at han ikke trenger statistikk på feltet.

– Les også: Beskylder Jens for folkemord

– Ved de valgene der det var reell mulighet for regjeringsskifte, det vil si i 1993, 1997, 2001 og 2005, var det ikke så stor enighet mellom noen partier som det er mellom oss fire nå i 2013, mener han, og trekker fram hvor mange felles forslag de fire har fremmet.

De fire partiene stemmer oftest samlet i saker om statsforvaltning, forsvar og utenriks. Men de er langt mer uenige når det gjelder arbeidsliv, kultur, forskning, landbruk og familie, ifølge statistikken. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse