JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Dette er trafikkfarlig

Politiet reagerer på Høyres valgkampstunt.

[Bergensavisen] Onsdag sto en rekke Unge Høyre-medlemmer plassert i en rundkjøring ved Krambua i Bergen. Her holdt de opp en rekke bannere, som blant annet oppfordret bilistene til å tute om de vil ha en ny regjering.

Se video ved å klikke på det store bildet over!

Midt i ettermiddagsrushet torsdag, var de på pletten igjen. Denne gangen har de forflyttet seg nordover til Åsane – nærmere bestemt ved den ene rundkjøringen ved Ikea.

Politiet er langt i fra begeistret over stuntet.

– Dette liker vi dårlig. Dette er tøvete og trafikkfarlig, og de har selvsagt ingenting der å gjøre, sier leder ved trafikkseksjonen i Hordaland politidistrikt, Jens Kleppe til BA.

– Vi ser at de fleste ulykker og uhell skjer på grunn av at bilistene er uoppmerksomme. Trafikantene trenger å holde sin oppmerksomhet på trafikkbildet, og ikke på plakater. Det er heller ikke lov å bruke lys eller lyd unødvendig i trafikken – det er brudd på veitrafikkloven, sier Kleppe.

Han har bitt seg merke i at Unge Høyre-leder i Bergen, Peter Haraldsen, innrømmet overfor BA onsdag at de ikke hadde søkt om tillatelse til å gjennomføre valgkampsstuntet. Til BA uttalte han følgende:

– Russen gjør jo dette i russetiden, så vi regnet med det var greit.

– Ja, det stemmer at russen driver med sånt tull, men disse bør vi kunne forvente mer av. Jeg ser at de sier at de ikke har søkt om tillatelse, men dette er selvsagt noe de aldri ville fått tillatelse til, sier Kleppe.

– Vi får sette det på kontoen for ungdommelig utenksomhet. De har tydeligvis ikke hatt tid til å tenke seg nøye om. Selv om det må ha tatt litt tid å lage disse bannerne, sier Kleppe.

– Vurderer å gripe inn: Les hele saken i BA

(ANB)

Annonse
Annonse