JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Leder over Erna

Jens Stoltenberg er den flest vil ha som statsminister.

Erna Solberg ikke har hatt så lav oppslutning på over ett år i en ny meningsmåling fra NRK.

I statsministermålingen som Norstat har utført på oppdrag for kanalen, har statsminister-rivalene byttet plass for første gang på nesten tre måneder.

Stoltenberg får 42,9 prosents oppslutning, mens 38,8 prosent støtter Solberg.

– Les også: Beskylder Jens for folkemord

– Jeg tar det som en tillitserklæring til Arbeiderpartiet og vår politikk. Jeg er sånn laget at jeg alltid tror mye mer på gode målinger enn på dårlige. Derfor er jeg ved godt mot og tenker at «dette skal gå», sier Stoltenberg.

For en uke siden var utfallet motsatt - med 39,7 prosent til Stoltenberg og 41,1 til Solberg. Ikke siden i mai har Stoltenberg vært i tet. Solberg har ikke hatt så lav oppslutning siden august i fjor.

– Les også: Nedgangen for Høyre fortsetter

På NRKs partibarometer fredag falt partiet med nesten 5 prosentpoeng, mens Aps oppslutning økte med 0,2 prosentpoeng.

– Dette er helt i tråd med det meningsmålingen viser. Hvis Høyre går litt tilbake, går også oppslutningen om meg som statsministerkandidat litt tilbake. Men vi får se, det er ennå 14 dager igjen til valget, sier Solberg. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse