JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Vi vil være tøffe

Frp vil stille krav i forhandlingene om innvandring.

Selv om Frp-leder Siv Jensen ikke vil stille absolutte krav i eventuelle regjeringsforhandlinger, understreker hun at partiet vil være tøffe i forhandlingsrundene om asyl- og innvandringspolitikken.

I en NRK-utspørring mandag morgen innrømmet Jensen at det er store forskjeller på de borgerlige partienes asyl- og innvandringspolitikk.

– Les også: Døra på gløtt

– Jeg blir veldig overrasket hvis det ikke også er vilje til å se på en del av utfordringene også hos KrF og Venstre, men så erkjenner jeg at det er store forskjeller hos oss på dette området, sa Siv Jensen.

Hun understreket at asyl- og innvandringspolitikken er en av partiets valgkampsaker og at Frp ønsker en innstramming på dette området.

– Ingen må bli overrasket over at vi vil kommer til å være tøffe på dette ved forhandlingsbordet, sa Jensen. Men ett krav står fast:

– Vi bidrar gjerne til et regjeringsskifte, men vi vil være en del av en ny regjering, understreker hun.

– Les også: Høyre-velgere går til Frp

Jensen ønsket ikke å komme med noe tak på hvor mange innvandrere partiet vil slippe inn i Norge, men viste ved flere anledninger til at dette ikke er tallfestet i partiprogrammet.

Under utspørringen kom Jensen også inn på hvor viktig det er at innvandrere ikke bare har rettigheter, men også plikter i det norske samfunnet. Hun kom også inn på spørsmålet om familiegjenforening og at partiet er innstilt på å forhandle internasjonalt om en oppgradering av de internasjonale konvensjonene om asyl og innvandring.

– Les også: Hardt til verks mot innvandrere

(ANB-NTB)

Annonse
Annonse