JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Dette hater ungdomspolitikerne

Ungdomspolitikerne har klare oppfatninger om hva de misliker mest i møte med «voksne» politikere.

bjorn.erik.dahl@anb.no

– Mitt kjipeste øyeblikk har vært i kommunestyresaler, der man ble møtt med hersketeknikker fra eldre politikere, slår Paul Joakim Sandøy i Unge Høyre fast overfor Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Som at jeg ikke visste hva jeg snakket om fordi jeg ikke hadde levd lenge nok. Erfaring er bra, men det er altså ingen prestasjon å være gammel.

Senterungdommens Sandra Borchs kjipeste øyeblikk i møte med «voksenpolitikere» var et møte med partilederen.

– Mitt kjipeste minne er helt klart den konflikten som var for et år siden mellom meg og Liv Signe Navarsete. Den er det heldigvis ryddet opp i, slår Borch fast.

– Les også: Skolevalget vil vise vei

– Jeg har blitt kjeftet på av voksenpolitikere, og det var ganske ubehagelig den gangen, sier også AUFs Eskil Pedersen.

– Samtidig er vi flinke til å støtte hverandre i AUF, så jeg har alltid følt at mange har støttet meg, legger han til.

Det kjipeste Hallvard Surlien i Grønn Ungdom vet, er voksenpolitikere som sier at «det er bra dere engasjerer dere».

– På en sånn hånlig og arrogant måte, når man møter dem med budskapet sitt. Dessverre er det litt for mange av dem., mener Surlien.

Er du i tvil om hva du skal stemme? Sjekk Velgerhjelpen!

Også Seher Aydar i Rød Ungdom opplever det på samme måte.

– Det kjipeste jeg opplever når jeg diskuterer eller snakker med «voksenpolitikere» er når de umyndiggjør en som ungdom. Å bli snakket ned til og over hodet på av voksne er frustrerende, feil og urettferdig, mener hun.

– Les også: – Slik får vi unge til å stemme

I KrFU derimot har lederen opplevd å sabotere hele møtebordet i Stortinget.

– Kjipeste og flaueste var første gang jeg var på et møte på Stortinget. Jeg var veldig nervøs. Alle som var der kunne mye mer enn meg, og jeg visste ikke hva jeg skulle si. I første pause sølte jeg all teen i koppen min ut over hele bordet og ut på de andres papirer, forteller Elisabeth Løland.

Sveinung Rotevatn i Unge Venstre har lite til overs for politikere som stemmer mot egen overbevisning.

– Det kjipeste er når politikere du vet er enige med deg i sak likevel velger å stemme mot sin egen overbevisning – fordi de tar taktiske hensyn til partiet eller egen karriere, mener Rotevatn.

– Les også: Slåss for yrkesfag og arbeidsfolk

– Det verste er rundene jeg har hatt med ulike politikere som hardnakket har forsvart egne privilegier som lønn og skattefradrag, slår Andreas Halse i SU fast.

På den annen side: FpUs Himanshu Gulatis kjipeste øyeblikk må være når Siv Jensen slo ham i gokart tidligere i sommer. (ANB)

Annonse
Annonse