JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Beskylder Høyre for dobbeltspill

Arbeiderpartiets Martin Kolberg mener at Høyres Torbjørn Røe Isaksen driver dobbeltspill i arbeidslivspolitikken.

kjell.werner@anb.no

– Torbjørn Røe Isaksen framstiller høyresidens løsninger som sosialdemokratiske med en litt moderne vri. Men den lille vrien er ikke liten, den er selve forskjellen på Høyre og Arbeiderpartiet, sier Martin Kolberg til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Les også:– Ap blir størst i valget

– Høyres omfavnelse av en velferdsstat med det de kaller små justeringer og modernisering, vil i virkeligheten slå beina vekk under det mest fundamentale i det sosialdemokratiske prosjektet: små forskjeller mellom folk, sier Kolberg.

– Dette er å unnlate å vise sitt virkelige ansikt som er dobbeltspillet Røe Isaksen og Høyre bedriver, sier nestlederen i Arbeiderpartiets stortingsgruppe. Kolberg beskylder Røe Isaksen for å skrive om sannheten om Høyre.

– Høyre synes det er greit med midlertidige stillinger, og partiet synes ikke det er viktig at deltidsansatte får rett til større stillingsandel. En slik politikk vil utvilsomt føre til at mange vil stå uten fast arbeid og med stillingsbrøker det er umulig å leve av. Ikke får de lån, og de blir utestengt fra å kunne planlegge livet sitt, sier Kolberg.

– Les også: – Høyre har hvitvasket Frp

– Men kanskje enda verre er det at Høyre vil svekke arbeidstakernes beskyttere, fagbevegelsen. Det er fagbevegelsen som har sikret at vi som enkeltmennesker ikke har blitt stående alene når det har strammet seg til på jobben, poengterer Kolberg.

– Høyre vil nemlig ta fra fagbevegelsen det viktigste virkemiddelet de har, en lov som fundament for deres påvirkning og innvirkning, av samfunnet så vel som den enkeltes arbeidsplass. Høyre vil rett og slett ikke at fagbevegelsen skal kunne gå til søksmål, for partiet er i mot solidaransvar og innsynsrett, sier Kolberg og understreker at Høyre vil reversere disse ordningene hvis partiet kommer i regjering etter valget.

Kolberg viser til at Høyres svar er å styrke Arbeidstilsynet, noe som ifølge Kolberg er å svekke fagbevegelsens posisjon og styrke.

– Høyre synes det er riktig at arbeidstakerne vil bli fratatt sin frihet til å kunne si nei uten å stå i fare for reaksjoner fra arbeidsgiverne, sier Kolberg.

– Den egentlige fortellingen om Høyre handler om en svekket stat, en svekket fagbevegelse og at den enkelte må være sin egen lykkes smed, konkluderer Martin Kolberg.

– Høyres politikk er klar gjennom det vi har å si og tilgjengelig på nett, men det har tydeligvis ikke Martin Kolberg fått med seg. Jeg kan sende over noen lenker til ham, sier Torbjørn Røe Isaksen med en smil om munnen.

– Høyres politikk har aldri vært eller kommer aldri til å bli den karikerte utgaven som Arbeiderpartiet vil ha den til å være. Arbeidslivspolitikken vår innebærer moderate omlegginger og litt mer fleksibilitet.

– I dag trives ni av ti arbeidstakere på jobben. Dette vil holde seg stabilt med Høyre, sier Torbjørn Røe Isaksen. (ANB)

Annonse

Flere saker

Annonse