JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Frp vil ha omkamp

Siv Jensen mener politiets beredskapssenter kan legges et annet sted enn på Alnabru.

Frp-lederen sier utfordringene i godstrafikken er så store at regjeringen bør revurdere lokaliseringen av beredskapsssenteret.

Etter mange års tautrekking mellom Jernbaneverket og politiet om bruk av en tomt på Alnabru i Oslo, besluttet regjeringen i fjor å gi tomten til et nytt beredskapssenter for politiet.

– Les også: Hardt til verks mot innvandrere

Nå mener Fremskrittspartiets leder at regjeringen må vurdere saken på nytt. Jensen møtte tirsdag representanter for transport- og logistikknæringen hos transportselskapet Schenker på Alnabru i Oslo.

Godsterminalen på Alnabru er hovednavet for all godstransport i landet, men er i ferd med å bli sprengt og trenger en storstilt utbygging, ifølge næringen. De mener et beredskapssenter på samme område vil gjøre det umulig og vil føre til langt mer gods på vei enn bane.

– Les også: Mener sentrum saboterer

Siv Jensen sier regjeringen bør vurdere Lahaugmoen i Akershus og en alternativ tomt på Alnabru framfor den som nå er valgt.

– Alnabru er livsnerven for all godstransport i landet. Jeg kan ikke forstå at regjeringen har tenkt godt nok gjennom konsekvensene ved å legge et senter akkurat her. Det må gå an å ha to tanker i hodet samtidig, sier Jensen til NTB.

Hun sier det er avgjørende med en rask avklaring for både et nytt beredskapssenter og for utvikling av Alnabru-terminalen. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse