JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil bytte olje mot vind

Liv Signe Navarsete (Sp) tok til orde for en gradvis overgang til fornybar energi da hun stilte i NRKs partilederutspørring onsdag morgen.

– Vi ønsker en gradvis overgang fra et fossilt samfunn til et fornybart samfunn, sa Senterparti-lederen om hvilken retning hun mener energipolitikken bør ta.

Er du i tvil om hva du skal stemme? Sjekk Velgerhjelpen!

Selv om partiet har olje- og energiministeren og har overstyrt miljøfaglige råd i 80 prosent av vedtak som har med oljeutvinning å gjøre, tror ikke Navarsete at Ola Borten Moes innsats som statsråd har svekket partiets miljøprofil.

– Bildet som er skapt av Ola er kanskje ikke så greit, men jobben han gjør er med på å styrke Senterpartiets miljøprofil, sier hun og viser blant annet til at Moe nylig ga konsesjon til «et av de største vindkraftprosjektene noensinne». Med muligheter for eksport, skal norsk fornybar strøm bidra til et grønnere Europa.

– Vi kan være et grønt batteri for kontinentet, mener hun.

– Les også: Knallmåling for Ap

Selv om lokaldemokratiet står svært sterkt, er Sp-lederen villig til å bruke tvang overfor kommunene i visse tilfeller, blant annet bosetting av asylsøkere som har fått opphold.

– Det er uverdig at så mange venter på å komme ut i samfunnet. Vi mener vi får den beste integreringen når de som kommer til kommunene, er ønsket og tilbudet venter på dem. Men hvis vi ikke lykke med frivillig bosetting, må selv Senterpartiet vurdere å bruke tvang, sier Navarsete. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse