JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Oppsigelser i VG

To dager før fristen går ut ser det ikke ut til at VG greier å gjennomføre den planlagte nedbemanningen ved frivillige sluttpakker.

Det er i grafisk avdeling nedbemanningsprosessen har gått i vranglås. Innen onsdag må 14 grafisk ansatte si ja takk til sluttpakker tilsvarende to årslønner hvis målet om å kutte 100 millioner kroner i løpet av året skal nås. Men verken i ledelsen eller i grafisk klubb regner man med å komme i mål med frivillighet.

– Det ser ikke lyst ut. Det er unngåelig at oppsigelsene kommer etter den 25. Og de vil vi bestride, hver eneste en, sier klubbleder Øystein Simensen til dn.no.

Han understreker at klubben ikke motsetter seg nedbemanning, men den ønsker en langsommere nedbemanning, fram mot 2013.

Han viser til at innen den tid vil 15 personer ha nådd 62 år. Med avtalefestet pensjon og en gavepensjon på toppen, vil nedbemanningsmålet være nådd.

– Det ville vært en naturlig og verdig avgang, mener klubblederen.

Personaldirektør Øyvind Næss i VG har forståelse for grafikernes fortvilelse.

– Det er sterke følelser i bildet. De av grafikerne som har vært her kortest, har over 16 års ansiennitet. Dette er en situasjon ingen har trodd at VG skulle komme i. Det å få jobb utenfor VG som avistypograf det er det ikke marked for, det vet de, sier han.

Personaldirektøren levner likevel ingen tvil om at oppsigelsene kommer dersom ingen sier ja takk til sluttpakkene som nå er tilbudt.

– Dette skal være klart før nyttår, er hans klare melding.

Annonse

Flere saker

Annonse