JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Thon risikerer boikott

Småbrukarlagets leder Merete Furuberg vil be organisasjonen vurdere boikott av Olav Thons hoteller etter Thons uttalte støtte til Frp.

Det melder Nationen.

«Jeg stemmer Fremskrittspartiet fordi:» begynte eiendomsmagnaten Olav Thon i helsides annonser i VG, Dagbladet og Aftenposten og en rekke lokalaviser denne uken. Han fulgte opp med en rekke grunner, inkludert flere muligheter for eldre og unge, innvandringspolitikk, og at Frp ifølge Thon «gjør det lettere for Høyre å føre høyrepolitikk».

– Min spontane reaksjon da jeg så annonsen var «Oi, er det slik at Thon bare ønsker Frp-velgere som gjester på hotellene sine?» Det er helt merkelig at en forretningsmann som er avhengig av at publikum og organisasjoner bruker hotellene hans så til de grader tilkjennegir støtte til et parti på denne måten. Det vil han miste kunder på, sier Merete Furuberg, leder i Småbrukarlaget til Nationen.

– Les også: Tror ikke på kjendiseffekt

– Jeg er ikke overrasket om resten av organisasjonen vil mene det samme etter en demokratisk behandling, sier Furuberg.

Olav Thon synes reaksjonen fra Furuberg er beklagelig

– Jeg stiller meg helt uforstående. Jeg ser ikke hva det er i annonsen som åpenbart strider med hva Småbrukarlaget mener. Jeg synes det er voldsomt sterkt hvis personer i et demokratisk land må vokte seg vel for å si at de ikke stemmer rødt, fordi represalier venter, sier Thon. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse