JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fagforeningsfolk banket opp

To kambodsjanske fagforeningsfolk ble banket opp og endte på sykehus da de delte ut informasjonsmateriell utenfor en klesfabrikk i Phnom Penh torsdag.

I alt 10 fagforeningsaktivister sto utenfor fabrikkporten til Dayup Global Co og delte ut agitasjonsmateriell fra fire ulike fagforbund da de ble angrepet av 40 menn fra fabrikken, væpnet med jernstenger og stokker.

To av fagforeningsfolkene ble så alvorlig skadet at de havnet på sykehus. Trolig må de overføres til Vietnam for å få nødvendig behandling, skriver avisa The Phnom Penh Post.

- Jeg er svært bekymret for dem. Det ser ut for at de har mistet hukommelsen og den ene kan miste et øye, forteller Sam Soeun til avisa. Han er president i The Union Federation for Labour Rights og bror til en av de hardt skadde.

Direktøren for fabrikken, Yang Rithy, hevder han har videobevis for at det var fagforeningsfolkene som provoserte fram slagsmålet og at de ødela fabrikkens eiendom. Han er imidlertid ikke i stand til å skaffe avisa en kopi av materialet.

I etterkant av angrepet på fagforeningsfolkene brøt det ut en streik på fabrikken der de streikende krevde at direktøren ble sagt opp. Hvilket omfang streiken fikk foreligger det høyst sprikende opplysninger om, Men torsdag ettermiddag kom Arbeidsretten i Phnom Penh med en kjennelse der de streikende pålegges å gjenoppta arbeidet innen 48 timer.

Annonse
Annonse