JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Handlingsregelen ligger fast

Høyre kommer ikke til å bruke mer penger enn handlingsregelen tillater.

Det fastslår nestleder og finanspolitisk talsmann Jan Tore Sanner.

– Nei, handlingsregelen ligger fast. Fremskrittspartiet og de to andre partiene på borgerlig side vet hvor Høyre står, både når det gjelder hvor mye penger som kan brukes og hvordan pengene skal brukes, sa Sanner til NRKs Politisk kvarter mandag morgen.

Uttalelsen var svar på gjentatte spørsmål fra programlederen om Høyre kan forhandle med Fremskrittspartiet om rammene for den økonomiske politikken.

Er du i tvil om hva du skal stemme? Sjekk Velgerhjelpen!

Frp-leder Siv Jensen svarte raskt at det skal forhandles om alle politikkområder etter valget, også om den økonomiske politikken. Hun fastslår at det «er rett og slett ikke smart» å låse seg til en regel som sier at en regjering ikke kan bruke mer enn fire prosent av oljefondet.

– Høyre og Fremskrittspartiet kommer raskt til å bli enige om å føre en ansvarlig økonomisk politikk, men vi håper å få med oss Høyre på å investere offensivt. I så fall kommer ikke handlingsregelen til å ligge fast, sa Frp-lederen.

– Les også: Skattekutt for enøk-tiltak

Sanners uttalelser samsvarer med partileder Erna Solbergs i helga, og kan oppfattes som et forsøk fra Høyre på å ta brodden av kritikken fra Ap-leder og statsminister Jens Stoltenberg om full splittelse på borgerlig side om «bunnplanken i den økonomiske politikken». (ANB-NTB)

Annonse
Annonse