JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tariffavtale i Jobzone

Fredag ettermiddag undertegnet Fellesforbundet og NHO Service tariffavtale i bemanningsselskapet Jobzone. Forbundet har 51 medlemmer i bedriften, de fleste er polske og tyske.

– Dette viser at med godt fagforeningsarbeid kan også ansatte i slike selskaper omfattes av våre overenskomster, sier forbundssekretær Halvor Langseth i Fellesforbundet.

Langvarig jobbing

I tre år har Fellesforbundet og Oslo Bygningsarbeiderforening hatt medlemmer i bemanningsselskapet Jobzone. Siden februar 2008 har foreningen hatt en trekkavtale i selskapet – det vil si at fagforeningskontingenten for de organiserte blir trukket og oversendt av firmaet. Og i mars i år krevde foreningen tariffavtale med bemanningsselskapet, forteller Kjell Skjærvø, ombud i Oslo Bygningsarbeiderforening.

Dermed sendte Fellesforbundet krav til Byggenæringens Landsforening (BNL) og NHO Service om å gjøre Fellesoverenskomsten for byggfagene gjeldende i bemanningsselskapet.

Godt fagforeningsarbeid

NHO Service satte først foten ned – siden bemanningsselskaper er et såkalt ”tarifftomt område”, og LO og NHO fortsatt forhandler om hvorvidt og hvordan tariffavtaler i slike firma skal være.

– Hva er grunnen til at avtalen likevel ble undertegnet? Forbundssekretær Halvor Langseth mener at hovedgrunnen er et langvarig og godt fagforeningsarbeid, som gjorde at bedriften var godt kjent med foreningen og deres arbeid.

– Dessuten er Jobzone, som Adecco, der vi også har tariffavtale, et firma med en stor andel bygningsarbeidere. Det gjør det enklere å følge vår avtale.

Tariffavtale etter jobbens art

Et prinsipp for LO i forhandlingene med NHO er at når bemanningsselskaper har tariffavtale, skal de ansatte følge overenskomstene på det området der de jobber. Det skal altså ikke være en egen tariff i disse selskapene som kan gi bygningsarbeidere fra bemanningsselskaper en annen lønn enn det som gjelder i bransjen.

– Jeg kan vanskelig tenke meg at vi går ut av neste tariffoppgjør uten at dette spørsmålet er løst, sier Langseth.

Tariffkrav

– Vi var ikke innstilt på å gi oss, og vi er glade for at overenskomsten vår nå gjelder også i Jobzone, sier Kjell Skjærvø.

– Dette kan også få betydning framover. Mange foreninger i byggesektoren i Fellesforbundet har fremmet krav til neste tariffoppgjør om at Fellesoverenskomsten for byggfagene skal gjelde alle på byggeplassene - også ansatte i bemanningsselskaper.

Annonse
Annonse