JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Truer med streik mot sykelønnskutt

Seks lokale LO-avdelinger truer med politisk streik mot Jens Stoltenbergs sykelønnsforslag.

einar.fjellvik@lomedia.no

– Vi er klar til å bruke de makt midlene som er nødvendig for å få statsministeren til å legge bort dette useriøse forslaget. Dette er ikke i tråd med lovnadene i valgkampen, heter det i en felles uttalelse fra LO-avdelingene i i Oslo, Bergen, Stavanger, Tromsø, Haugesund og Trondheim.

– Det kan bli ein politisk streik som kan vara så lenge det trengst. Det kan bli vesentleg meir enn det som er vanleg for politiske streikar, utdyper Rolf Bersås, leiar i Stavanger og omegn LO, i et intervju med avisa Klassekampen i dag.

Forslaget om å la arbeidsgiverne betale 10-20 % av lønna til langtids sykmeldte mot at de får kompensasjon i form av lavere arbeidsgiveravgift, har rolf bersås lite til overs for:

- Skulle dette bli gjennomført, veit vi kva vi må betala tilbake i neste runde. Da kjem karensdagane igjen, sier Bersås.

Annonse
Annonse