JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Mot omkamp om «direktivet»

Ap og Høyre utgjorde flertallet da det omstridte datalagringsdirektivet ble innført i 2011.

Nå krever alle de andre partiene omkamp etter valget.

– Vi mener det har skjedd vesentlige endringer i denne saken som gjør det rimelig å kreve omkamp. Det er ikke for seint å snu, sier Geir Pollestad (Sp) til Stavanger Aftenblad.

– Les også: Mange frykter kriminalitet

Pollestad var Senterpartiets talsmann i saken da han satt i Stortinget.

Han peker på Snowden-saken og det økte fokuset på overvåking som to viktige faktorer som gjør det betimelig å ta opp saken på nytt.

Både Venstre og Frp er imot direktivet og ønsker også omkamp. KrF sier at det vil bli forhandlingssak mellom de borgerlige partiene etter valget.

– Les også: EU refser Norge

Nestleder i Høyre, Bent Høie, er ikke enig.

– Nei, den saken er avgjort i Stortinget. Det er ikke noe nytt som skulle tilsi omkamp, tvert imot. Kriminaliteten blir stadig mer internasjonal og vi må gi politiet mulighet til å arbeide der de kriminelle opererer, sier Høie.

Innføringen av datalagringsdirektivet førte til et politisk bikkjeslagsmål i inneværende stortingsperiode. Den rødgrønne regjeringen ble splittet, og både Sp og SV tok dissens, mens Ap stemte for. I den borgerlige leiren var det bare Høyre som stemte for i Stortinget, men sammen med Aps stemmer var det nok til å sikre flertall for direktivet. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse