JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Skal følge handlingsregelen

Høyre-leder Erna Solberg slår fast at Frp ikke får slippe til i regjeringskontorene hvis de ikke aksepterer handlingsregelen.

I en debatt mellom Solberg og statsminister Jens Stoltenberg på VGTV tirsdag var Solberg for første gang tydelig på at Frp-leder Siv Jensen ikke vil få bruke mer penger enn handlingsregelen tilsier i en ny regjering.

På direkte spørsmål om det blir noen regjering med Høyre og Frp dersom Fremskrittspartiet står fast på at de vil bruke mer penger enn handlingsregelen tilsier, svarer Solberg:

– Nei, for det ville vært en uansvarlig politikk i dagens situasjon. Vi kommer ikke til å sitte i en regjering som fører en uansvarlig politikk. Det er en del av ryggmargen vår at vi passer på bedriftene, familieøkonomien og passer på at renten er lav, sier Solberg.

– Les også: - Høyre avlyser tapte saker

Frp-leder Siv Jensen understreker at også Fremskrittspartiet ønsker å føre en økonomisk ansvarlig politikk, selv om de ikke vil akseptere dagens handlingsregel.

– Vi har lansert en alternativ handlingsregel. Også vi mener det må være regler for den økonomiske pengebruken i Norge, men det er ikke slik at fordi Jens Stoltenberg har laget denne regelen, så er det den riktige. Vi mener vi må dreie pengebruken over på mer lønnsomme investeringer som øker veksten i norsk økonomi, sier Frp-leder Siv Jensen.

– Les også: Høy temperatur i statsministerduell

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) og Høyre-leder Erna Solberg diskuterte også beredskap i forkant av 22. juli 2011, og Solberg sa at hun har opplevd at beredskapen ikke har blitt tatt nok på alvor. Stoltenberg ble utfordret på hva som gjøres for å rydde opp i det som ikke fungerte.

– I tillegg til å få fakta på bordet med Gjørv-kommisjonen, så har vi iverksatt mange tiltak. Blant annet med økt helikopterberedskap, ny riksalarm og vi har styrket vår kriseberedskap, svarte Stoltenberg. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse