JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Erna lei av 4 prosent-spørsmålet

Handlingsregelen kom nok en gang i sentrum for statsministerduellen tirsdag kveld.

Nå er Høyre-leder Erna Solberg lei av fire prosent-spørsmålet.

– Alle vet at vi kommer til å føre en forsvarlig økonomisk politikk, og da er jeg lei av å svare på de samme spørsmålene om og om igjen, sier Solberg til NTB etter at duellen i TV 2-studioet var over.

Ap-leder Stoltenberg er likevel ikke fornøyd med svarene han får.

– De borgerlige vingler. Dette er utrolig viktig å få klarhet i, for bruken av oljepenger påvirker hele økonomien, sier han.

Alene om helseforetak

Tirsdagens statsministerduell begynte med økonomi og endte i skole- og helsepolitikk. Her påpekte programleder Oddvar Stenstrøm at Arbeiderpartiet er det eneste partiet som ønsker å beholde systemet med fire regionale helseforetak.

Selv om statsministeren ikke har støtte fra noen andre partier i denne saken, mener han at han har Helse-Norge i ryggen.

– Jeg tror veldig mange er opptatt av at ikke alt skal sentraliseres til Oslo, sier Stoltenberg til NTB.

– Det at man står alene om noe betyr ikke at man tar feil, sa han i duellen med Erna Solberg, som er like tydelig på at helseforetakene skal vekk og makten flyttes til Stortinget.

– Les også: Høy temperatur i statsministerduell

Store deler av statsministerduellen tirsdag ble viet økonomisk politikk. Arveavgiften ble nøye debattert, det samme ble formuesskatten.

Igjen tok Solberg utgangspunkt i gründerne og kom med eksempler på hvordan formuesskatten slår uheldig ut og blir en belastning før inntektene fra nysatsing begynner å komme.

– Jeg snakket med en som sitter med et selskap med stort potensial, men som ikke har råd til betale. Nå vurderer han å selge til utlandet, sa Solberg.

Fjernes formuesskatten, blir Norge et land med økte forskjeller, påpekte Stoltenberg.

– Jeg kan ikke forstå at det er fornuftig bruk av penger, sa han.

– Les også: – Skal følge handlingsregelen

De to partilederne fulgte de oppgåtte linjene i en av de siste duellene de gjennomfører før valget 9. september.

Som i mange tidligere debatter kom spørsmålet om sammensetningen av en borgerlig regjering opp, og Stoltenberg fortsatte sin kritikk av at det borgerlige regjeringsalternativet fremdeles er uavklart en uke før valget.

– Det er synd at velgerne ikke får beskjed om KrF og Venstre får være med dersom de borgerlige får makten, sa han.

Solberg mener på sin side at det er vanlig at man har uavklarte regjeringsalternativ.

– Alle de fire partiene skal ha innflytelse, lovte hun. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse