JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil ha slutt på gudstjenester

Barneombudet mener visse religiøse aktiviteter i skolen må droppes.

I en høringsuttalelse skriver barneombudet at både skolegudstjenester, bordbønn og konfirmasjonsundervisning må ut av skoleverket.

Det er i en høringsuttalelse til utredningen om det livssynsåpne samfunn, det såkalte Stålsett-utvalget, at barneombud Anne Lindboe mener at slike religiøse aktiviteter bør ut av skolen, skriver Vårt Land.

– Skolegudstjenester er et problem for de som ikke har en tro eller er religiøs på en annen måte, sier Lindboe. Hun mener at den type forkynning som finner sted i en gudstjeneste, ikke bør forekomme i skoletiden.

– Foreldre har full mulighet til ta sine barn til kirken hver helg og hele året. Det er ikke nødvendig at det skjer i skoletiden, mener hun.

– Les også: Få klager på mobbing

Biskop Laila Riksaasen Dahl i Tunsberg er ikke enig. Hun mener at barn vil bli religiøse analfabeter hvis de ikke opplever gudstjenester og andre religiøse møter.

Hun får støtte fra uventet hold. Tidligere generalsekretær i Islamsk Råd Norge, Shoaib Sultan, ser heller ikke poenget, og sier det ikke er noe problem å delta i en gudstjeneste så lenge han slipper å være aktiv deltaker.

– Men det er bedre med en påmelding til gudstjeneste enn at man må melde avbud. På den måten blir det enklere for de som ikke vil delta å få slippe, sier han. (ANB–NTB)

Annonse
Annonse