JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Advarer mot seier på forskudd

Høyre-leder Erna Solberg advarer sine egne mot å tro at Jens Stoltenberg og de rødgrønne allerede har tapt.

bjorn.erik.dahl@anb.no

– Vi står overfor en historisk sjanse til å skape en borgerlig regjering og gjøre et av Høyres desidert beste valg, slo Høyre-leder Erna Solberg fast på et innspurtsarrangement i Høyres Hus i Oslo torsdag ettermiddag.

– Den historiske sjansen forutsetter at vi alle gir jernet de neste 100 timene. De siste 100 timene er avgjørende, la hun til.

Men hun advarte også lett humoristisk om at Jens Stoltenberg av og til kunne finne på å si noe som er riktig.

– Les også: Fikk klare formaninger

– Når han blir spurt om de rødgrønne kan vinne valget, så svarer han at det ikke blir enkelt, men at det er mulig. Det skal vi huske på. Det blir ikke enkelt for dem, men det er fortsatt mulig, sa Solberg, vel vitende om de mange velgerne som bestemmer seg helt i siste liten.

Mange er usikre på om de har svart riktig på det utrolige antallet meningsmålinger som har vært. Men vi kan slå fast en ting; valget er ikke avgjort før stemmeurnene er forseglet og opptellingen kan begynne. Men det er større sjanse for en borgerlig regjering enn fortsatt rødgrønt flertall.

– De fire siste ukene har Høyre falt med om lag ett prosentpoeng i uken på målingene, er du glad for at det snart er over?

– Les også: LO krever svar fra Erna og Jens

– Akkurat nå stiger vi, så det blir litt feil å regne gjennomsnittet slik. Vi falt litt ned fra nivået vi hadde før sommeren. Men vi har vinden med oss inn i helgen, sier Solberg til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Hvordan skal dere overbevise flest mulig av de 750.000 velgerne som senest denne uken ikke hadde bestemt seg?

– Vi skal snakke om vår politikk, slik vi har gjort hele valgkampen. Vi skal fortelle dem at stemmene deres er viktige, og at hvis de vil ha en handlekraftig regjering så må de stemme Høyre, avrunder Høyre-lederen. (ANB)

Annonse
Annonse