JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– En vanskelig sak

Siv Jensen er glad for at Carl I. Hagen trakk sine beskyldninger om at de rødgrønne har Anja Weløy Aarseths død på samvittigheten.

Samtidig mener hun straffenivå og soningskøer må diskuteres i valgkampen.

Onsdag kveld, bare timer etter at politiet i Ålesund pågrep og siktet en mann for drapet på 21-åringen, skrev den tidligere Frp-lederen på sin Facebook-side at «det rødgrønne flertallet har Anjas død på sin samvittighet».

– Det er en vanskelig sak, med følelser og engasjement. Jeg er glad for at han trakk den meldingen, som var skrevet i affekt. Men vi kan ikke slutte å diskutere justispolitikk på grunn av en slik tragisk hendelse, sier Frp-leder Siv Jensen til NTB.

– Les også: Forhåndsstemte i Oslo

«Hører på NRK TV at den sikteder i Anja-saken er tidligere straffedømt, senest i januar iår. Hvorfor i all verden satt han ikke inne. Hadde vbi hatt en skikjkelige regjering med nok fengselsplasser og skikkelige dommer ville han sittet inne Anja vært i live. Det rødgrønne flertallet har Anjas død på sin samvittighet. Jeg gremmes!», lød Hagens Facebook-oppdatering.

– Jeg la ut Facebook-meldingen i affekt og raseri. Det er en uheldig spissformulering, og derfor trakk jeg den tilbake etter anmodning fra partifeller, sier Hagen til Aftenposten, uten at han vil si hvem som ba ham fjerne uttalelsen.

– Les også: Nekter å gi Frp makt

Til TV 2 sier KrF-leder Knut Arild Hareide at Hagen, som nå er leder for Frps gruppe i Oslo bystyre, bør si unnskyld.

– Han bør beklage både til de pårørende og til den rødgrønne regjeringen, som han drar inn i saken på en usmakelig måte, sier Hareide.

Men Hagen vil ikke beklage. Selv om han slettet innlegget etter bare 20 minutter, understreker den tidligere Frp-kjempen at han står ved meningsinnholdet.

– Regjeringen har et ansvar for at de fører en snillistisk kriminalpolitikk som har konsekvenser for mennesker, sier han til kanalen.

Arbeiderpartiets Raymond Johansen liker ikke at drapet blir trukket inn i valgkampen.

– Jeg synes det er veldig trist, ikke minst med tanke på familien og det de nå gjennomgår i disse dypt tragiske dagene, sier partisekretæren.

– Les også: – Kampen om asylmottak er tapt

Siv Jensen mener det er viktig at Hagens uttalelser ikke må komme i veien for debatten om soningskøer og straffenivå.

– Det er de pårørende og etterlatte som tankene mine går til. Jeg vet ikke hva den siktede er dømt for, så det er vanskelig å si om dette kunne vært unngått. Men mange opplever at det ikke er samsvar mellom deres rettsfølelse og straffenivået i Norge, sier partilederen. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse