JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Hjelper hoteller i distriktene

Kommunalministeren vil sette i gang ulike prøveprosjekt for å gi distriktshotellene flere bein å stå på.

– Vi vet at mange av de tradisjonelle distriktshotellene rundt om i landet sliter med lønnsomheten, sier kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete (Sp) til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Ministeren mener at det trengs omstilling i denne næringen, og departementet har derfor stilt opp med sju millioner kroner til prosjektene.

– Les også: – Ap er enige med oss

– Det er ikke bare eierne og bankene som vil tape stort om mange av distriktshotellene må gi opp og legge ned virksomheten, sier Navarsete og peker på at hotellene og bygdene omkring ofte er gjensidig avhengig av hverandre.

– Reiselivet er en næring som betyr mye for sysselsetting og bosetting i mange distrikter, og de lokale hotellene tilbyr ofte tjenester til lokalsamfunn som ellers ikke ville ha vært å finne på stedet, sier hun og bruker møterom, treningsrom og svømmebasseng som eksempler.

– Les også: Vi kåret fluktstolmesteren

Et nylig gjennomført forprosjekt har munnet ut i en rekke tilleggsfunksjoner som kan gi de aktuelle hotellene en utvidet rolle som samfunnshotell. Det kan skje i et samspill med andre aktører som for eksempel reiseliv, helsetjenester, kultur og annet næringsliv.

Prosjektet vil støtte utprøving av flere slike kombinasjoner. Her et det også snakk om å utrede finansielle rammevilkår for slik kombinasjonsdrift.

Kommunaldepartementet har satt av sju millioner kroner til fellesprosjektet. Det vil bli ledet av Selskapet for industrivekst (Siva), som igjen vil trekke på veksler fra andre aktører. (ANB)

Annonse
Annonse