JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ap klart størst

Arbeiderpartiet er landets klart største parti på en ny meningsmåling, men de borgerlige partiene er fortsatt i flertall.

Ap oppnår 29,4 prosents oppslutning på målingen som er utført av Ipsos MMI for Dagbladet. Det er en framgang på 0,9 prosentpoeng sammenlignet med forrige ukes partibarometer i avisen.

SV går fram med 0,4 prosentpoeng til 5,8 prosent, og regjeringskollega Sp går fram med 0,6 prosentpoeng til en oppslutning på 4,9 prosent.

De rødgrønne regjeringspartiene ligger dermed an til 71 stortingsmandater.

Høyre går tilbake med 2,8 prosentpoeng og får 25,9 prosents oppslutning. På forrige ukes partibarometer i Dagbladet var partiet så vidt større enn Ap, men Erna Solberg har tapt terreng den siste uken.

Frp oppnår 16,4 prosent, fram med 1,3 prosentpoeng, men det er ikke nok til å veie opp for Høyres tilbakegang med tanke på et blåblått flertall. Denne målingen gir de to partiene 75 stortingsmandater, langt fra de 85 som kreves for å få flertall.

De to partiene er derfor avhengig av støtte fra Venstre og KrF. Trine Skei Grande må imidlertid notere seg for en tilbakegang like stor som Høyres, minus 2,8 prosentpoeng, og får en oppslutning på 4,5 prosent. KrF oppnår 5,1 prosent, tilbake med 0,8 prosentpoeng.

Sammen med KrF og Venstre får den borgerlige siden 90 stortingsmandater dersom målingen skulle være identisk med valgresultatet mandag.

Miljøpartiet De Grønne går fram med 1,2 prosentpoeng og havner over sperregrensen med 4,1 prosents oppslutning. Det vil gi partiet hele sju stortingsmandater. Rødt er inne med ett mandat med sin oppslutning på 2,3 prosent, fram 0,6 prosentpoeng. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse