JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Hyggelig og god stemning

En smilende og optimistisk Høyre-leder Erna Solberg avga sin stemme i Bergen.

– Jeg har i grunnen bestemt meg for hva jeg skal stemme, sa en munter Erna Solberg (H) da hun kom til Apeltunhallen i Fana bydel.

– Les også: Valgdagen direkte!

Erna Solberg kom sammen med mannen Sindre Finnes til stemmelokalet og ble møtt av et svært stort oppbud av TV-kameraer og mediefolk. I bakgrunnen sto elevene ved Apeltun skole og ropte begeistret til partilederen.

Utenfor stemmelokalet ble hun møtt av Bergens ordfører Trude Drevland (H) og hun tok seg tid til å snakke med medlemmer av valgstyret og andre som hadde lyst til å hilse på politikeren som kan bli landets neste statsminister.

Har du ennå ikke bestemt deg? Test Velgerhjelpen nå!

– Valgdagen er en høytidsdag, sa Erna Solberg på vei inn i valglokalet og oppfordret samtidig alle til å stemme.

Da hun kommenterte valgkampen etter å ha lagt sin stemmeseddel i urnen, sa Solberg at hun ikke er i tvil om hva som har vært Høyres styrke i valgkampen.

– Vi har klart å holde fokus og snakke om hva vi vil, vi har snakket om vår politikk. Det har kanskje de andre også gjort – de har snakket mer om vår politikk enn sin egen.

– Blir enige

Opposisjonslederen fikk mange spørsmål om muligheten for å få til et bredt samarbeid mellom partiene som har sagt de ønsker et regjeringsskifte. Hun ga uttrykk for at hun er trygg på at de skal lykkes, uten at hun ville si at hun «gikk med en statsminister i magen». un

– Vi skal sette oss ned og snakke sammen. Jeg er helt sikker på at dersom det blir borgerlig flertall i dag, så blir det også en borgerlig regjering.

Fire – fem uker

På spørsmål om når de må være ferdig, viste partilederen til vanlig praksis, som tilsier at en ny regjering tiltrer etter at statsbudsjettet er lagt fram.

– Vi har i hvert fall fire – fem uker på oss, sa hun.

Solberg innrømmer at det er temaer som kanskje burde hatt en større plass i valgkampen.

– Psykisk helsevern kunne vi hatt mer på dagsordenen. Jeg savnet litt det lange perspektivet – hvordan vi skal bygge samfunnet i framtiden, sier Solberg.

KrF-leder Knut Arild Hareide stemte i Oslo mandag ettermiddag. Ektefellen og deres fem måneder gamle datter var med.

Hareide stemte i Oslo

Hareide og ektefellen Lisa Maria kom gående til valglokalet på Disen skole, trillende på en barnevogn med den fem måneder gamle datteren Sara Margrete.

– Hun har vært veldig tålmodig på sitt første valg, sier Hareide til NTB.

Verken KrF-lederen eller ektefellen la skjul på hvilken liste de hadde lagt i valgurnen.

– Jeg stemte KrF med fornøyelse og glede, sa Hareide etter å ha vært inne i valglokalet.

Taus om OL

I likhet med statsministeren, ville ikke Hareide si hva han hadde stemt i OL-avstemningen. Det begrunnet han med at det kan bli en sak partiet skal behandle senere, dersom søkeprosessen fortsetter.

Kona Lisa Maria røpet derimot at hun hadde stemt nei til en søknad om OL i Oslo i 2022.

– Vi har snakket en del om dette hjemme, og jeg har bestemt meg for at jeg synes OL på Lillehammer i 94 var nok, sier hun. (ANB–NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse