JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Håpet lever blant de røde

Parkteatret i Oslo var mandag kveld full av Rødt-tilhengere som ventet i spenning på å få vite om Bjørnar Moxnes får en plass på Stortinget.

Med øl og pizza på bordene i et lokale fylt av røde ballonger, var det tydeligvis mange som var innstilt på å stå løpet ut på valgkvelden.

Resultatet lot vente på seg på grunn av problemene med opptellingen i Oslo. Moxnes har fått 3, 4 prosent av forhåndsstemmene.

– Det er for lavt, vi må ha 3,7 prosent. Alt avhenger av hva vi har fått på selve valgdagen i Oslo. Fikk vi over 4 prosent der, kan det bli 3,7 i snitt, sier han til NTB.

– Les også: – Morna, Jens!

Mens de ventet på prosentene, tillot Rødt-tilhengerne seg en gledeshyl over at forhåndsstemmene viste et lite flertall mot OL i Oslo.

Moxnes reagerer på problemene med valgavviklingen i hovedstaden.

– Det virker rotete. Dette har vi oslopolitikere advart mot. Vi hadde et system som fungerte veldig bra og så ble vi bedt om å innføre et nytt system som vi ikke ønsket oss.

– Les også: Vil ha Siv som sjef

– Vi har bedt om å få det testet ut grundig lang tid i forveien, så jeg syns det er litt rart at ikke de har fått rettet opp, og at vi nå ser de problemene som vi advarte mot, sier han. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse