JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Det var verdt det!

Venstre-leder Trine Skei ser ikke nå for seg annet enn at partiet skal inn i den nye regjeringen.

– Vi skal kjempe med nebb og klør, lovet hun da valgresultatet var klart.

– Jeg har alltid som mål at vi skal inn i regjering. Jeg driver ikke valgkamp for at andre skal inn i regjering, sier hun til NTB.

Hun er svært glad for valgresultatet. Venstre skal ha makt og påvirkning i de viktige tingene framover, vi skal kjempe med nebb og klør, lovet hun fra talerstolen, til stor jubel fra salen.

Venstre ligger ifølge SSBs prognoser an til å få en oppslutning på 5,0 prosent, opp 1,1 prosentpoeng fra forrige stortingsvalg.

– Les også: Fornøyd KrF-leder

Partiet vil med et slikt resultat få ni mandater på Stortinget mot bare to i dag.

Skei Grande retter en spesiell takk til Unge Venstre for deres bidrag i valgkampen. Hun takker også hele apparatet.

– Samme hvor slitne dere er, samme hvor blakke dere er, samme om dere er usikre på om de hjemme fortsatt er det: Det var verdt det, sa Skei Grande til stor jubel.

Ifølge partilederne er seiersoppskriften at partiet har frontet sin egen politikk i valgkampen.

– Vi har snakket om hva vi vil. Vi har snakket om hvordan vi skal forandre dette landet.

Salen rundet av partilederens tale med et rungende «Trine, Trine, Trine»

– Les også: Erna er klar til å bli statsminister

Stortingsrepresentant Abid Raja var svært klar i talen ved 23-tiden:

– Jens kan bare begynne å skrive på talen sin om at han nå skal gå av, sa Venstre-politiker Abid Raja til NTB, like før Stoltenberg gkk på talerstolen og kunngjorde at han søker avskjed for sin regjering.

– Velkommen til Stortinget, Jens og Jonas, la Raja til.

Raja tror også at han selv kan få en plass på Stortinget etter at det nå ligger an til at partiet får en god framgang fra forrige valg.

Raja er ikke særlig forundret over at Fremskrittspartiets leder Siv Jensen sier at Frp nå er klare til regjeringsforhandlinger.

– Det er vel naturlig. Alle de fire borgerlige partiene vil selvsagt forhandle. Men slik det ligger an akkurat nå, basert på det som er talt opp nå, kan jeg ikke akkurat si at Fremskrittspartiet er valgets seierherre, sier Raja.

Han minner om at Venstre hele valgkampen har sagt at det avgjørende er å få en ny borgerlig regjering med en borgerlig kurs.

– Vi skal nå møtes i sentralstyret tirsdag, og så skal stortingsgruppa møtes torsdag. Deretter blir det litt lettere å si mer om dette, sier han. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse