JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Erna helt avgjørende

Det var kraftig jubel på Høyres valgvake da de første valgdagsmålingene og prognosene ble klare.

kjell.werner@anb.no

Høyre har gjort et historisk valg som bare kan måle seg mot glansdagene under Kåre Willoch som ble innledet med 31,7 prosent i 1981.

– Erna Solberg har vært helt avgjørende for Høyres opptur, sier Høyre-nestleder Bent Høie til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Det er litt spesielt å være akkurat her i den salen hvor grunnlaget for den valgkampen vi har vært igjennom. Resultatet vi nå ser ble lagt i denne salen på landsmøtet i 2006, sier Høyre.

– Les også: Fornøyd KrF-leder

– Her i denne salen på Radisson Blu Scandinavia i Oslo la Erna Solberg tre viktige fundamenter for det Høyre som vi kjenner nå, sier Høie.

Han forteller at dette fundamentet var et ønske om et samarbeid med alle de tre andre ikke-sosialistiske partiene, bredde ut partiet politisk, både gjennom å snakke mer om mennesker og mindre om milliarder og bygge ut partiet til å være et Høyre for hele landet.

– Alle de tre målsettingene har Erna Solberg nådd som leder, og det er det vi nå har høstet resultater av, sier Bent Høie.

– Les også: Elvestuen fornøyd

– Er det riktig at Erna Solberg har skiftet personlig stil og skiftet litt politisk?

– For oss som har kjent Erna i mange år, er det den samme Erna. Men hun har som mange andre i lederposisjon utviklet seg. Hun har fått vist, ikke minst under motgangen i starten, at hun har de personlige egenskapene som skal til for både å være statsminister og leder av Høyre, sier Bent Høie.

– Som leder i Høyre har hun vært flink til å løfte fram nye talenter for å bredde partiet, sier Høie.

– Mange mener at det som har skjedd ved dette stortingsvalget først og fremst et resultat av at mange velgere vil ha nye ansikter i regjering. Er det riktig?

– Nei. Det er først og fremst fordi folk vil ha nye løsninger og at Høyres løsninger for å få ned helsekøene og mer kvalitet i skolen. Dette er valgkamp som bør ha lært alle partier at det å drive negativt kampanje, slik Ap har gjort, ikke er en fornuftig valgkampstrategi, sier Bent Høie. (ANB)

Annonse
Annonse