JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Navarsete: Vær stolte!

– Dere har all grunn til å være stolte, sa Liv Signe Navarsete da hun ble hyllet av sine egne på Senterpartiets valgvake.

Jubelen ble øredøvende da partilederen omsider dukket opp i den trange kantina i Akersgata, iført blå kjole og partigrønne pumps.

Foran et bugnende fat med kortreiste grønnsaker rettet Navarsete først en takk til alle som har jobbet under valgkampen og ble nesten rørt til tårer da hun skulle beskrive entusiasmen hun har opplevd i partiet under valgkampen.

– Les også: Elvestuen fornøyd

– Det er de som sier at vi har gjort en dårlig valgkamp. Det har vi ikke, slo senterpartilederen fast.

Hun vil heller ikke gå med på at det buttet for henne i valgkampen.

– Vi la opp til en lokal valgkamp, det er der vi er sterkest. Men vi er selvsagt ikke helt fornøyd med resultatet, selv om det ble langt bedre enn spådd, sier hun til NTB.

Ved 23.30-tiden hadde Sp fått i underkant av 6 prosent av stemmene. Navarsete håper at det endelige resultatet vil bli omtrent som for fire år siden – drøyt 6 prosent og 11 mandater.

– Det vil være en bragd etter åtte år i regjering, sier hun.

– Les også: Takker Siv for resultatet

– Dette har vært Senterpartiets gullalder. Når vi skal se tilbake på disse åtte årene, vil vi se hvor mye vi fikk ut av dem. Jeg er stolt over å være leder for Senterpartiet og stolt over laget vårt, sa Navarsete, som avviser alle spekulasjoner om at hun vil gå av som partileder.

– Jeg blir sittende, sier hun.

– Hvordan blir det å være i opposisjon etter så mange år i posisjon?

– Hva framtida vil vise, vet vi ikke ennå. Men Senterpartiet er et parti som alltid vil søke makt for å få gjennomført mest mulig av sin politikk, sier Navarsete, som også gratulerte Høyre med en formidabel valgkamp. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse