JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Jeg er en tøff forhandler

Frp-leder Siv Jensen har allerede gjort de fleste avklaringene i eget parti foran de kommende regjeringsforhandlingene.

helge.birkelund@anb.no

Det røpet hun før mandagens partilederdebatt i Vandrehallen på Stortinget.

– Det er bare detaljer som gjenstår i forhold til forhandlingene. Vi skal bare sondere litt mer før vi er klare, sier Siv Jensen.

Hun vil imidlertid sove og trekke litt pusten før de reelle forhandlingene starter. Hun tror ikke man kommer i gang før om en ukes tid.

– Det er alltid lurt å lade batteriene litt før man går løs på så viktige forhandlinger.

– Les også: – Erna helt avgjørende

Hun vil ikke svare på hva hun selv forventer av regjeringspost.

– Det som betyr aller mest for meg nå, er at Fremskrittspartiet får gode resultater i forhandlingene. Ifølge mine kollegaer, er jeg en tøff forhandler, sier Frp-lederen som var veldig glad og lettet over et svært godt valgresultat.

– Vi skal være tøffe i forhandlingene. Men samtidig skal vi ha respekt for de vi skal forhandle med. Jeg tror alle må få litt for at alle skal være med.

– Les også: Takker Siv for resultatet

Siv Jensen kom på scenen som ei rockestjerne – og oppførte seg som det.

Frp-lederen ble smuglet inn bakveien, gikk rett fra back-stage til scenen og mottok stormende applaus fra sine egne.

Og responderte som en ordentlig rockestjerne. Og startet med å skrike ut «Morna Jens».

– Vi er landets tredje største parti. Vi ligger an til det tredje beste valget i partiets historie. Vi har de tøffeste velgerne. Vi har de tøffeste tillitsvalgte, skrek hun ut – til ellevill jubel.

– For første gang i partiets historie skal vi nå sette oss ned og forhandle regjeringsplattform. Kjenn på det. Kjenn på det. Det er mye ansvar i det, altså. Vi skal forhandle en regjeringsplattform, og vi har hele valgkampen sagt at det er viktig for oss å sette et ordentlig fotavtrykk i den plattformen. Vi har sagt til velgerne at det er viktig at dere stemmer Fremskrittspartiet for at vi skal få en større innflytelse i regjeringsforhandlingene. Bare da får vi gjennomslag for viktige Frp-saker. Det har velgerne sagt at vi skal ha, sa Siv Jensen til forsamlingen.

– Vi har levert en god valgkamp. Vi har hatt en organisasjon som har jobbet sammen og vært veldig dedikert til oppgaven. Og vi har klart det, sa Siv Jensen før hun gikk inn til partilederdebatten. (ANB)

Annonse

Flere saker

Annonse