JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ikke første gang for Jens

Når Jens Stoltenberg møter som stortingsrepresentant igjen, er det på langt nær første gang han går fra regjering til Storting. Se video!

helge.birkelund@anb.no

– Det blir helt utmerket å gå fra å være statsminister til å sitte i Stortinget. Jeg har gått fra regjering til Stortinget flere ganger før. Jeg gjorde det i 1990 da jeg gikk fra Miljøverndepartementet, jeg gjorde det i 1997 da jeg gikk fra Finansministerposten og i 2001 da jeg gikk fra statsministerstolen. Så det er fjerde gang, sier Jens Stoltenberg.

– Les også: Erna er klar til å bli statsminister

– Det er fantastisk å sitte i regjering, det er veldig meningsfylt å være statsminister og det er også fint å være i Stortinget. Og sist men ikke minst er det fint å være leder for det største partiet i Stortinget, sier den avtroppende statsministeren.

Men han innrømmer at det blir annerledes å jobbe fra Stortinget enn fra Statsministerens kontor.

– Les også: Stoltenberg vil søke avskje d

– Jeg har sagt at vi får lov til å være litt skuffet i kveld. Men jeg er glad for at vi har fått et resultat det står respekt av. Vi er klart landets største parti. Vi går ut av regjering nesten på nivå med resultatet som da vi gikk inn i regjeringen. Det står det respekt av.

Jens Stoltenberg varslet sin avgang som statsminister fra talerstolen i Folkets Hus under Arbeidepartiets valgvake. Men han blir sittende til den sittende regjeringen har lagt fram sitt budsjettforslag i Stortinget 14. oktober. Den påfølgende danner mest sannsynlig Erna Solberg sin nye regjering. Men først skal de fire borgerlige partiene forhandle om en regjeringsplattform. (ANB)

Annonse
Annonse