JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sanner tror på enighet

Høyres nestleder Jan Tore Sanner er optimist foran regjeringsforhandlingen. Vi live-dekker også «dagen derpå».

Tirsdag morgen sier han at han har stor tro på at alle de fire partiene som fikk flertall i stortingsvalget, finner sammen og klarer danne regjering.

– Les også: Frp vil ha solid fotavtrykk

– Alle de fire partiene har sagt at dette flertallet vil gi en ny borgerlig regjering og vi håper at alle vil bli med. Det er mye som samler Høyre, Kristelig Folkeparti, Venstre og Fremskrittspartiet. Men det ligger også noen vanskelige saker på bordet, og det er de sakene vi nå må finne løsninger på, sier Sanner til NRK.

Spesielt to saker peker seg ut som spesielt vanskelige:

– Lofoten, Vesterålen, Senja er én sak. Asylpolitikken er en annen sak. Men jeg tror det er mulig å finne løsninger på at alle spørsmålene som er kompliserte. Og vi er opptatt av at alle de fire partiene som ønsker regjeringsskifte må kjenne seg igjen i en regjeringserklæring, understreker han.

Han sier Høyre er klar til å starte regjeringsforhandlinger.

– Les også: Bekymret LO-leder

– Alle fire partier kommer til å sitte rundt bordet og så må vi gå gjennom de sakene som samler oss, og det er veldig mange i løpet av forrige stortingsperiode hvor vi har bygget en god plattform der vi trekker i samme retning. Men så vet vi også at det ligger noen vanskelige saker på bordet. Og de må vi finne en løsning på, sier Sanner.

Statsrådsposter og fordeling av departementer er det altfor tidlig å si noe om.

– Når skal vi først blir enige om politikken, så får vi ta den diskusjonen etterpå. Det er viktig for meg at Høyre har gjort et historisk godt valg og det er et historisk borgerlig flertall. Nå ser vi fram til å gjennomføre gode reformer for Norge. (ANB–NTB)

<iframe src='http://embed.scribblelive.com/Embed/v5.aspx?Id=196635 & ThemeId=9990' width='450' height='900' frameborder='0' style='border: 1px solid #000'></iframe>

Annonse

Flere saker

Annonse