JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Får 150.000 for tapt skoleår

Alvilde fikk vitnemålet sitt utsatt i ett år etter rådgivertabbe.

[Bergensavisen] Hun tilkjennes 150.000 kroner i erstatning, men 19-åringen er langt fra fornøyd.

– De avskriver det hele som en fillesak, sier Alvilde Flaskerud til BA.

En tabbe av Laksevåg videregående skole i Bergen førte til at hun måtte ta et ufrivillig friår.

Hun får også dekket sine kostnader til juridisk bistand. Erstatningen er det Hordaland fylkeskommunes forsikringsselskap som betaler.

Alvilde Flaskerud er glad for at hun får erstatning, men hun er langt fra fornøyd, ettersom hun ikke blir tilkjent oppreisningserstatning.

Hun mener at hun har krav på 50.000 kroner i oppreisningserstatning, og hennes advokat har vist til en sak hvor en pasient ble tildelt en slik erstatning etter brudd på taushetsplikten.

– Bakgrunn: Alvilde (18) må ta ufrivillig friår etter skoletabbe

Fylkeskommunen innrømmer at rådgiveren ved Laksevåg videregående skole har opptrådt uaktsomt, men ikke «grovt aktløst», som er kravet for oppreisningserstatning.

«Man bør selvfølgelig kunne forvente at en rådgiver ved en videregående skole gir riktige råd i forhold til å oppfylle kravene til vitnemål, men å gi rådgivning om fagvalg, fagkombinasjoner og riktig timeantall er likevel en mer komplisert øvelse enn å forholde seg til reglene om taushetsplikt», skriver fylkeskommunen.

– Det synes jeg er altfor dårlig. Jeg ser at de skriver at en rådgiverjobb er komplisert og krevende, men elever må kunne forvente at skolerådgivere kan jobben sin, og at man kan stole på dem. Ved en slik uttalelse avskriver de denne tabben som en fillesak, sier Flaskerud til BA.

Hun beskriver hele saken som veldig slitsom.

– Saken har hele tiden ligget der i bakhodet, sier hun til BA.

Flaskerud har ingen klagemuligheter, og saken er nå derfor et avsluttet kapittel.

– Da måtte vi eventuelt tatt det til retten, med de kostnadene og den risikoen det gir. Det kunne jeg ikke anbefale. Vi har en sterk moralsk sak, men det er ikke sikkert at den står like sterkt juridisk, sier Flaskeruds advokat Laila Kjærevik. (ANB)

Annonse

Flere saker

Annonse