JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Frp ber UD om hjelp

Utenlandske medier som knytter Fremskrittspartiet til Anders Behring Breivik, er et spørsmål om Norges omdømme.

Det sier utenriksminister Espen Barth Eide (Ap).

Både Fremskrittspartiet og Norges ambassade i Roma har bedt Utenriksdepartementet om hjelp til å håndtere dekningen av valget.

– Utenriksdepartementet bør sørge for at man informerer journalister, aviser og nyhetskanaler i de respektive land om hva som er de faktiske forhold, sier Fremskrittspartiets nestleder Ketil Solvik-Olsen til NRK.

Ambassaden i Roma spør om UD har utarbeidet punkter om valget og valgresultatet til bruk ved kontakt med utenlandsk presse.

– Les også: Takker Siv for resultatet

Utenriksminister Eide sier UD hjelper Frp så godt som mulig, men framholder at det er partiet selv som må redegjøre for hva som er dets politikk.

– Vi følger situasjonen nøye, for dette er et spørsmål om Norges omdømme ute i verden, sier Eide videre, og legger til at det er i Norges interesse at «riktig informasjon kommer ut».

Den britiske kvalitetsavisen The Independent og Italias største avis Corriere della Sera er blant dem som har trukket fram at Breivik har vært medlem av det som nå kan bli et regjeringsparti.

«De fremmedfiendtlige har alliert seg med de konservative: Sjokkvalg i Oslo. Breiviks parti mot regjeringsmakt», skrev den italienske avisen tirsdag. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse